ERDÉLYI ÉLMÉNYEIM

» » ajánló        

Urusos kúti élményem (2015. december 3.)

 

 

Az elmúlt két hétben végre sikerült régóta halogatott-tologatott utazásomat valóra váltani és eljöhettem Erdélybe. Nem a legjobb időpontban, köd, eső, hó időszakában, de azóta rájöttem, miért ez adatott. Ez mind víz! A kék vér gyermekei megírása után lassan egy éve eléggé visszahúzódtam, begubóztam, mert a kékülés folyamatában ez alapvető. Meditációk, lelkiség, önmagammal való még mélyebb szembesülés, az elme lecsitítása, a szívem vizsgálata: mind "jobbos", jobb agyféltekésnek nevezett élethelyzetek az aktív, pörgő, kiáramló "balagyféltekéshez" képest. A szív útja Istenanya, Ősanya, a víz, a fluid éteri folyam, az Idő (minőség) áramlásában való bemerítkezés. 

Így hát világos volt, hogy itt nem elméleti kutatásról lesz szó (ahogy azt hittem az ide készülődés hosszú időszakában). Több napot töltöttem magányban, a telekommunikációtól is elzártan, internet és telefon nélkül (ami az indiai remete-jógik időtartamához képest a nullánál is kevesebb, de a civilizációban felnőtteknek már ez is jelentős megvonás), és ajándékként, az utolsó napra megérkezett egy égi vezetésű kirándulás lehetősége.

Ittlétem alatt találkoztunk végre személyesen is Bernád Ilona erdélyi természetgyógyász-szülésznővel és kölcsönösen megajándékoztuk egymást könyveinkkel.  ( https://www.facebook.com/ilona.bernad

Napok óta az volt az Éghez feladott kérdésem-kérésem: van-e olyan hely, ahová elzarándokoljak még ittlétem alatt, ezzel is segítve belső átalakulásomat, erősítve energiákkal is Istenanya-Ősanya szeretetének befogadását szívembe?

Aznap este felütöm Ilona legújabb könyvét, az Isteni folyamat címűt, és az alábbiakat olvasom benne: "Régen orukat, ún- vas-orukat vas szobrokat állítottak fel istenanya tiszteletére..." "Volt ebből sok hegyeinkben (Székelyföldön). Urus, Oros hegyen (ma Oroszhegy) megmaradt ezzel kapcsolatos hagyomány, nem véletlenül ott az Urusos kút, ahol urusolnak, azaz orvosolnak". 

 

http://pozitivemberek.hu/kategoriak/91/tetelek/144

https://www.facebook.com/oromteliszules/posts/317361011718260

 

Még sokat írhatnék az urusolás szavunkról, melyet mára sikerült orosszá változtatni, de ennél még többet fogok hamarosan a mesékben sajnálatos módon már elferdülve megjelenő Vasorrú Bábáról írni, aki bizony nem más, mint gyógyító Babba Maria, Boldogasszonyunk! Igen, igen! A vas mi is? Mágnes! Miről írok A kék vér gyermekeiben? A mágneses mező, mint elsődleges mező, az Ősanyai hipertér! (ezt nem fogom idemásolni, aki nem ismeri vagy nem emlékszik, kérem olvassa el). Manapság, elektromosságtól (férfias energiáktól) túlterhelt világunkban mi is a "legújabb" gyógyító erő? A mágnesesség! Vas-erejű Boldogasszony-Isteanya-Ősanya. Bába, vagyis "szülésznő", minden ember világrajövetelét segítő, de leginkább mindannyiunk szülője.

A Székelyudvarhelytől pár kilométerre lévő Oroszhegy határában lévő Urusos kút nagyon ősi gyógyító Mária-hagyományt őriz. A szó szerint tündéri kertben álló (vizes-lápos, misztikus) orura megannyi ruhadarab, szalag van felkötözve (volt még kesztyű, melltartó és egyéb alsónemű is, ki mit hagyott ott Boldogasszonynak személyes "darabként"). E szokás megtalálható még Ázsiában is, pl. Tibetben Mongóliában, Ujgúriában...no komment.:)

 

 

Tegnap Ilonával együtt eljutottunk Urusos kúthoz (ő persze már járt ott korábban is, hisz rengeteg néphagyományt gyűjtött többek közt e régióban, e helyütt is).

Számomra a látvány és persze a gyógyító vízben, imával vett megmosakodás (a nulla közeli hőmérsékletben mondjuk visszafogottan) katartikus élmény volt! E lelkiélményt erősítette több csodás segítség útközben. 

 

Ilona nem emlékezett pontosan, hogy a falut övező hegyek ezernyi kis erdei útján merre kell majd pontosan menni, ezért erősen kértük Égi Anyánkat, küldjön valakit, aki majd eligazít minket. Ahogy beértünk a faluba, egy idős férfit kérdeztünk, aki azon nyomban elhagyta saját foglalatosságát és beült mellénk a kocsiba. Nagyon jó vezetőnek bizonyult még  az élő hagyományuk átadásában is, amit Ilona rögzíteni is tudott gyűjtési anyagához! Felfelé az út havas, nagyon csúszós úton vezetett hosszan és mindannyian kissé aggodalmasan gondoltunk arra, hogy fogunk mi visszajönni a lejtős fagyos úton anélkül, hogy lecsúsznánk a meredek árokba?

Nos, mondhatjuk csoda történt, de szó szerint! Jó fél órát voltunk fent a kútnál. Visszafelé a kb. 10 perces hegyi havas, csúszós útról az utolsó cseppig elolvadt a hó- mely már napok óta fedte az utat, és más helyeken fedte továbbra is! Csak azon a szakaszon vált latyakossá, ahol a kúttól a faluig leértünk, minden egyéb út megmaradt változatlanul veszélyesnek. A lélegzetünk is elállt! Lám, mily nehéz még azoknak is befogadni a kézzelfogható csodákat, akik épp ezekért indulnak útra:)

 

Szeretettel osztom meg ezt a tegnapi élményemet, mielőtt holnap kora reggel hazaindulok . Hálás szívvel köszönöm Égi Anyámnak ezt a testi-lelki ajándékot és a gyógyító vizet, melyből el is hoztam és ma reggel ebben meg is mosdottam.

Áldott napokat kívánunk Ilonával együtt Erdélyből!

 

Aki szeretne Ilona könyveiről érdeklődni illetve azokat megvásárolni, a szövegben található facebook oldaláról illetve az alábbi email címről megteheti:

bernadilona@gmail.com

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom