ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK – 3. RÉSZ

» » ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK        

 

ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK 

3. RÉSZ

 

 

Kedves Barátom!

 

Egy hónap telt el az évkezdéstől, és két hónap a programfüzetek első számának megjelenésétől, amiben igyekeztelek motiválni, hogy változtass az életeden. Miért? Mert vakon megmondom, hogy még nem vagy tökéletes és van mit változtatnod bőven a kékülés folyamatában! És ezt nem pimaszságból teszem, remélem, tudod. Pusztán azért, mert mindannyiunknak, kivétel nélkül, bőven van tennivalónk!

 

Kíváncsi vagyok, hogy áll a „listád”…. Került-e fel komoly elhatározással bármi is, és ha igen, mi a jelenlegi eredmény? Bár én kíváncsi vagyok, de a válasszal nyilván csakis önmagad felé kell elszámolnod:)

 

 

Nagy sikere van Háry Ricsi barátunk videóinak és életmód tanácsadásainak. Biztatnálak, kísérd figyelemmel a KÉK ÉLETMÓD youtube csatornájára folyamatosan felkerülő anyagokat, és ha úgy érzed, szükséged van személyes tanácsokra, bátran keresd meg. A KÉKÉLETMÓD hírlevélre ITT regisztrálhatsz.

Ricsi videó ajánlata: A Rák szimbolikája, Harcosok étrendje, Cukor blues

 

Belelendülésként és további „mögöttes” motivációként szeretettel ajánlom figyelmedbe A perui papnő c. kötetemből ITT található részletet.

 

A hideg minőség teljes kihasználására – a homeopátia elve szerint – télvíz idején még egy darabig Wim Hof videóit ajánljuk. Igaz, könnyebb lenne egy 40 fokos rekkenő hőségben elkezdeni a hidegvízzel való mélyebb barátkozást, de az nem lenne nagy kihívás, valljuk be. Akkor kifejezetten vágynánk rá, ami nem mozgósít se extra erőket, nem fokozza az immunrendszer aktivitását és a többi. Az a kellemes, ez meg most télen a hasznos hidegélvezet. Ezt szem előtt tartva, így folytassuk csak gyakorlásunkat! Mondanom sem kell, ahogy soha semmilyen gyakorlatot nem osztottam meg úgy, hogy én magam ne tenném, így biztosíthatok mindenkit, hogy én magam is rendszeresen, minden nap gyakorlom! Családi házban, jeges kútvízzel... ami alig éri el a 10 fokot. Jómagam is azt hittem, erre sose leszek képes, ám amikor megértettem ennek a blokkoló elmeprogramnak a hamisságát, sikerült! Erről is hosszan tudnánk beszélgetni, hogy gyakorlatilag minden, az étvágy, az ízpreferencia és a hőérzet is alapjaiban egy elmeprogram, ami átírható!

 

Voltak, akik megkérdezték, mi ennek a "mazohista", önkínzáó gyakorlatoknak a jelentősége? Nos, első füzetünkben azért kitértem rá, hogy egyrészt maga a hideg önmagában is komoly gyógyító TERÁPIA, ennek tessék utána nézni, akit érdekel.

 

Másrészt, egy taoista mese szerint, a következő:

Kínában a Mester évekig rizsföldre küldte dolgozni tanítványait, akik nem igazán értették ennek a logikáját. Ők tanulni jöttek a Mesterhez, nem rizsföldi munkásnak! Egy darabig azért, a Mester iránti tiszteletből, csendben végezték munkájukat, de egyre többet sugdostak egymást közt, értetlenkedve mindezek fölött. Egyszer-egyszer valamelyikük odament, és egyre bátrabban firtatták a Mestertől mindezek értelmét. A Mester fölnézett és ennyit mondott: menj csak vissza a teendődhöz. És egy így ment még jó sokáig. A legtöbb tanítvány elment, mondván, megbolondult az öreg, nem látja, hogy ők jóval többre érdemesek, mint a kétkezi parasztok! nincs értelme itt dolgozniuk, amikor valami komolyabbal, haszonsabbal is foglalkozhatnának. Egyetlen egy tanítvány tartott ki rendületlenül… Őt egy nap a Mester kérdezte: hát te, fiam, miért nem mentél el? A tanítvány erre így felelt: miközben végeztem a dolgom, rájöttem, hogy teljesen mindegy, mit végzek, a lélek állapota, a lélekcsiszolás a legfontosabb itt e Földön – is (mint a „Mennyekben”- tanította egy másik Mester, Isa). Nem az a fontos, mit végzel, hanem az: HOGYAN! Nincs értelmes és értelmetlen munka, értékes vagy értéketlen cselekedet a Kozmosz teljességében. Minsőéget mindennek a lélekállapot, a tudatállapot ad, ami egyetlen egy módon csiszolódik: ha kilép az ismert, megszokot, komfortos zónájából és kihívásokkal találkozik. A legtöbb kihívás értelmetlen az elme számára, mert az elme a komfortos tudatszinted védi. 

 

Tehát, majdnem mindegy, hol avatkozunk be, mivel tanítjuk meg az elmét, ami majd megtanítja a testet, hogy bekapcsoljanak a szunnyadó erőközpontjaink is. Kihívás kell a szellemnek, a léleknek is a testnek is! A kihívás lehet aktív - mint esetünkben a hidegygakorlat,  - de lehet természetesen teljesen passzív, a megvonás, a cselekvésmentesség. Ez utóbbiról majd később, más "gyakorlattal", más életmód váltó "ötlettel" foglalkozunk.

 

„Teher alatt nő a pálma”- tartja mondásunk. Így a lényeg, hogy a kényelmi zónából lendülj ki! Menj a határaidig - és azon is túl! Meglepődsz, hogy mennyi mindenre képes vagy, amiről azt hitted, hogy nem!

 

 

 

Beszámolóitokat várjuk egy közösségben, amihez csatlakozhatsz már ma. Itt megoszthatod nehézségeidet, sikereidet, segíthetsz másoknak is, hogy változzon, erősödjön, csiszolódjon – gyémánttá.

Csatlakozás az ARANYOSKÖR facebook csoporthoz ITT.

 

 

Ajánlott Wim Hof videók:

 

 

 

 

Szeretettel:

Ágnes

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom