A VÍZ ÜZENETE

» » ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK        

"Mert hónapokig elélhetünk szilárd táplálék nélkül, de a hétköznapi ember víz nélkül 5-10 nap alatt kiszárad és meghal, levegő nélkül pedig 4-5perc után."

 

Kedves Barátaink, hírlevél olvasóink!

 

Ahogy ígértük, soron következő témánk a víz.

Azt hihetnénk, a csapból is ez folyik - és ez most kétszeresen sem olcsó szóvicc! Először is, amiről azt hisszük, lerágott csont, mégis bizonyos újdonság valakinek, a víz fontossága miatt nem lehet eleget beszélnünk róla. Másfelől, ami a csapból folyik, az minden, de nem víz. Miért? Mert a víz, annak eredeti jelentésében: éltető elem. A mai, szennyvizeből tisztított, hormonokkal és klórral, ki tudja mi egyébbel kezelt folyékony valami már nem éltető, így nem víz. (Első figyelemfelhívásunk: a víztisztítók, a legdrágábbak is, a hormonokat többek közt nem szűrik ki a csapvízből!)

 

Hát akkor mit igyunk? -kérdezhetik sokan, főleg városlakók. Igen, nem titkoltuk eddig sem nézetünk, hogy a városi élet nem a legtermészetesebb közege az emberi életnek, így nem biztos, hogy minden, ami jó és kívánatos, maradéktalanul hozzáférhető a városokban. Nem véletlen, hogy akinél elér egy bizonyos határt az a sok minden, amit már nem hajlandó tolerálni, az elköltözik. Na da addig is, aki teheti, tankoljon fel egy hétvégén a Budapest környéki forrásokból 2-3 hétre való vízadaggal... Nem tökéletes, de kompromisszumos átmeneti megoldás, főleg, ahol gyerekekek is vannak.

 

Másik vízzel kapcsolatos felvetésünk már-már egy mítosz, mi pedig egy ideje a mítoszok nyomába eredetünk és megpróbáljuk őket alaposabban körbejárni. Mára egyre nő a desztillált víz elkötelezett tábora. A desztillált víz előnyének említik, hogy mivel nem tartalmaz semmiféle élő organizmust, sem ásványi sókat, a szervezet tökéletes tisztítószere. És ez így is van! Sőt, súlyos betegeken valóban sokat segít, mert az egyetlen folyékony elem, ami kimos, átmos, nem terheli tovább semmivel a szervezetet. Úgy is mondhatjuk, van, akinek egy életmentő műtéttel ér fel.

 

No de, mondhatjuk-e, hogy az életmentő műtét hétköznapjaink természetes része legyen?

 

Nem, nem mondhatjuk. Műtétet nem végzünk magunkon indokolatlanul. Csak akkor, ha kibillentünk az egészségünkből. Ezért véleményünk, hogy a desztillált víz, ahogy neve is mutatja, halott vízként nem éltet. Ha nem él benne mikroorganizmus, mi sem élhetünk vele. Élő vízzel kell táplálkoznunk, ha egészségesek vagyunk. Jól tudjuk, az orvosság is lehet méreg, a különbség pontosan a nem megfelelő helyzetben, ideig és mennyiségben történő adagolásban rejlik!

 

Úgy tűnik, folytonosan a ló két oldalát váltogatjuk, a merev elzárkózástól a szent vízig történő avatásig. Az igazság a harmóniában, "középen" van.

 

Amúgy, én is át akartam térni a desztillált vízre két éve, és alaposan körbejártam a kérdést, és amikor már-már megvettem volna egy desztilláló berendezést, Imhotep, Mesterem, közbeszólt: elemezd végig, mennyire akarsz halott vízen élni. De ha még ez sem ambivalens számodra, kérdeznélek: az emberiség szerinted életben maradt volna a bolygón, ha nem élő, hanem halott vízzel akart volna élni? Honnan állították volna elő megfelelő berendézesk nélkül, meg a nomád életmóddal? Egyszerűen nem életszerű az a macera, ami a desztillált víz előállításához kell. Ha nem értesz a kémiához, a biokémiához, használd a józan eszed és mindig az egyszerűség legyen a megoldásod!

 

Nos, senkit nem akarok meggyőzni, se a desztillált vizek híveit átpártoltatni. Egyszerűen megosztottam ezzel kapocsolatos véleményem, mert hátha van olyan, aki szintén képtelen dűlőre jutni, mit is gondoljon az egymásnak ellentmondó meggyőződésekről. Ekkor lép életbe a számomra legszimpatikusabb megoldás: mindenki csináljon, amit akarJ, de én elmondom az én tapasztalatom....

 

Következő mítoszunk a vízivás gyakorisága. Manapság mindenki egy flaskával az oldalán közlekedik, mivel a legújabb meggyőződések szerint naponta legalább 2 litert, de inkább 3 liter vizet kellene innunk.

 

Igen, ez így van. Annak mindenképpen, aki feldolgozott élelmiszert fogyaszt nátrium-glutamáttal, rengeteg sóval, na és persze húst.

Aki viszont rengeteg gyümölcsöt és sok nyers zöldséget, az tuti képtelen meginni ennyi vizet! Jómagam is nagy vízivó voltam, de miután kiiktattam minden állati terméket az étrendből (tehát nemcsak a húst) és beiktattam extra adag gyümölcsöt és rengeteg (még több) nyers zöldet, van, hogy fél pohár vizet iszom. Nem akarom részletezni, de a tény miatt sajnos ide kell írnom: a vizelet ekkor is tökéletes, nem sűrű! Miért? Nos, mert a gyümölcs tartalmazza a legtökéletesbb vizet, szerves formában, valamint a nyers zöldek! A szerves, élő táplálékban lévő víz sokkal jobb, mint bármilyen egyéb víz! Akinek tudományos érvek kellenek, az utánaolvashat Edmund Székely-Bordeaux könyveiben – többek között.

 

Tehát, az IS-IS itt érvényes. Igaz, hogy a mai mesterséges és agyonmanipulált ételeken élőknek minimum 3 liter vizet kell inniuk, mert e nélkül besűrűsödne a vérük is és igen rövid időn belül súylosoan megbetegednének. De aki nem így él, másként táplálkozik, annak nem kell ennyi. Merjünk gondolkodni. Egyébként, aki megiszik napi több litert, tanácsoljuk; ne az amerikai módi szerint folyamatosan, egész nap igyon, mivel így a veséjét folyamatosan szűrésre, munkára készteti, állandóan vízesen tartja. Ossza el egyenlő részekre és úgy igya (így amúgy elég nehéz lesz, mert kevesen képesek egyszerre 5 dl-t lenyomni...).

 

A vízről a további információkat Hári Richárd barátunk szedte össze és írta le neked.

 

Biológiai létezésünk két legfontosabb építőköve a levegő és a víz.

 

De, ahogy előző leveleinkből sorra kiderült, kenyér és kenyér, zsír és zsír, cukor és cukor között élet-halálnyi különbségek vannak, miért is lenne ez másképpen az elfogyasztott vizünk és levegőnk minőségével, gyakoriságával, forrásával (származásával)? Video: milyen vizet igyunk?

 

Földünk 70-80%-át víz alkotja, ugyanannyi arányban, mint egy átlagos felnőtt ember testét, bár az is igaz, hogy dehidratáltságunk, testi és  lelki kiszáradásunk már gyermek korban kezdődik, hiszen egy újszülött csecsemő testét még 75-80% -ban teszi ki ezen arány, ami öregkorunkra elérheti az 55-60%-ot.

 

A víz feladata a szervezetünkben:

 • biofizikai szempontból életet közvetít
 • biokémiai szempontból oldó - szállító - tisztítószer
 • szállítja a tápanyagot a sejtekhez
 • anyagcsere folyamán létrejött bomlástermékeket eltávolítja
 • a sejtekben az ozmózisnyomást fenntartja
 • a test hőmérsékletét szabályozza


A méreganyagok kiürítése a vesén, bélrendszeren, tüdőn és a bőrön keresztül a víz segítségével történik, ezáltal a szervezet akár napi 1,5 L vizet is elveszíthet. Ezt a folyadékveszteséget pótolni kell, különben a szervezet kiszáradásához vezethet. A kiszáradás következménye lehet: 

 • anyagcserezavar
 • vérsűrűsödés
 • salakanyag lerakódás

 

Néhány érdekesség a vízről:

 

- Az emberek 55-60%-a krónikusan vízhiányos (nem feltétlenül a kevés víztől, hanem akár attól, hogy túl sok nedvszívő ételt és mesterséges adalékanyagot visz be szervezetébe)

- Az emberek 37% -ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor elég lenne meginni egy pohár vizet (harcosok étrendje, irányított böjt)

- Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet (miről is írtam? jah igen, hogy kellene innom egy pohár vizet)

- Az üditőitalok vízelvonó anyagokat is tartalmaznak, eltávolítják az őket feloldó vizet, és ezáltál a mi szervezetünkből is vizet vonnak el.

Egy pohár kóla gyakran két liter vizet von el a szervezettől.

- Az agy 80-90%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.

- 10% - os vízhiány esetén a vesék működése leál.l

- Egy átlagos magyar háztartásban egy fő fürdésre, főzésre, Wc-öblítésre, "csöpögő csapra" :) ,mosogatásra, fogmosás közbeni víz csurgatásra kb. 500 liter vizet használ el.

 

Rengeteg természetvédő szervezetnél, avagy állami megbízásból készített, a tudatos természetközeli, és az azt óvó életet, életmódot promótáló felhívásban, tanulmányban stb., arról hallunk, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat a vízfogyasztás visszaszorításával.

Már-már lassan lelkiismeret furdalásom van, ha lehúzom a Wc-t, vagy 5 percnél tovább zuhanyzom.

 

Mindamellett, hogy minden erőmmel azon vagyok, hogy óvjam a természetet, tisztelem minden fűszálát, élő és "élettelen (amilyen szerintem nincs)" részét, mindamellett, hogy tervezem a komposzt toilet-et, és egy kisebb ház építését, ami nem a pazarlásról szól, képmutatónak tartom az ilyen jellegű felhívásokat, addig a percig, amíg ezen szervezetek prioritásuk első lépcsőjére nem helyezik a hús-és állati termékek fogyasztásából származtatható vízfelhasználásunkat, és amíg ezen információk nem kerülnek bele mélyen a köztudatba. Video: Földünk, a műanyag-bolygó

 

Túl szigorúnak találod az álláspontom? 

Én csak a tényekkel szeretnélek megismertetni, így vizsgáljuk meg ezen kérdést kicsit közelebbről, és jöjjenek a számok.

 

Mit gondoltok változik-e ez az 500 literes adat bármit is, ha hús alapú táplálkozást folytatunk?

 

Nézzük meg:

 

Fél kiló takarmány megtermeléséhez, amit az úgynevezett "haszon"-állatoknak adunk enni, 95 liter vízre van szükségünk.

 

Átkonvertálva ezt a számot addig, míg az állatok vágóéretté válnak, a következő víz mennyiségekkel számolhatunk minden nap, amíg bármilyen állati húst fogyasztunk (ez a szám tovább növekszik, ha mellé tojást, bárminemű  állati vagy tejterméket, stb. fogyasztunk):

 

Vegyünk példának egy hétvégi napot, amikor együtt van otthon mindenki.

 

Reggelire egy 3-4 fős család megeszik 400-500 gramm csirke- vagy pulykafelvágottat a bundáskenyérhez, ebédre egy kis rántott husit sertésből (az egyszerűség kedvéért legyen megint 500 gramm, de tudjuk hogy az lehet jóval több is), és vacsorára, mert mondjuk alkalom van, készítünk pár marhahús pogácsát, 4-5 hamburgerhez (szintén 500 gramm). (A példa teljesen életszagú, hiszen 10 évvel ezelőtt, nálunk is így nézett ki egy nap.)

 

Következzen egy kis egyszerű matek:

 

- Fél kiló csirkehús előállításához 300 liter víz szükséges,

- Fél kiló sertéshús előállításához 6170 liter,

- Fél kiló marhahús előállításához pedig 18.927 liter vízre.

 

Tehát egy átlagos magyar húsevő család napi - ivóvíz tisztaságú - víz szükséglete otthon kb.

 

500 liter (tisztálkodás, Wc, főzés, stb.) 

300 liter (500 gr csirkehús)

6170 liter (500 gr sertéshús)

18927 liter (500 gr marhahús) +

---------------

25897 liter víz...... 

 

És ehhez adódik hozzá az a vízmennyiség, amit effektíve meg kell innod a nem megfelelő táplálkozás során, az ételek és adalékok dehidratálása miatt.

 

Ez az érték, ha teljesértékű növényi eredetű táplálkozást folytatunk, drasztikusan lecsökken, pláne, ha szürke vagy esővízzel öntözzük növényeinket (táplálékunkat), és komposzt Wc-t használunk kis és nagy dolgaink elvégzésére (mínusz napi kb 200 liter víz a Wc, az öntözés pedig több 100, akár ezer liter). Mellesleg egy másik téma, hogy a permakultúrás földművelésben közel nem használunk annyi vizet öntözésre, sőt, ott törekszünk pl. a kerti tavak kialakítására, vagy a forrásvíz közvetlen elvezetésére, ami automatikusan táplálja, és annyi vízzel látja el a növényeket, amennyire szükségük van, amit tovább tökéletesíthetünk a növények gyökérhosszúság szerinti kombinálásával. Így a mélyebb földrétegekből a hosszabb gyökérrel rendelkező növények képesek "kisegíteni" az ugyanoda telepített rövidebb gyökerű társaikat, hiszen a mélyebb rétegekben köztudottan több a talaj víz.

 

Így egy TNT (Teljesértékű Növényalapú Táplálkozás) életmóddal , amiben nagyrészt magunknak termeljük meg az ételt, amellett hogy "KIROBBANÓ" egészségnek örvendünk, ezt a 25897 liter vízhasználatot lecsökkenthetjük kb. 200-300 liter vízre (Wc-től függően, esővizet begyűjtve locsolásra, permakultúra stb.). 

 

Szerintem számot tevő különbségnek nevezhető, ha minden egyes nap megspórolok a bolygónak 25.000 liter vizet, ami egy évre levetítve - egy TNT életmódot követő családnál – több, mint 9 MILLIÓ (!) liter tiszta ivóvíz megspórolását jelenti (és akkor még nem is hasznàltuk a komposzt Wc-t).

 

Jogosan mondhatnád, hogy a videóimban, vagy az általunk hirdetett étrendben ahhoz a banánhoz és édes burgonyához is ugyanúgy használnak ivóvizet, és igazad is van, de hozzáteszem, az töredéke a húsfogyasztás által használt vízmennyiségnek, és nem is ez a "végső" megoldás, hanem a fentebb említett saját termelés, de még ha boltban is veszek mindent, nagyrészt helyi termelőktől (eltekintve a mediterrán dolgoktól), akkor is csak töredéke a felhasznált víz mennyisége.

 

Ha nem vagyunk tudatosak, mennyi ivóvizet is pazarlunk, mikor:

 

- a világ számos pontján közel 2 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez,

- a közép afrikai nők átlagosan egy héten 16 órát töltenek el víz gyűjtésével,

- a világ iskoláinak felében nincs megfelelő vízellátottság,

- egy átlag ázsiai és afrikai nőnek 2.3 km-t kell gyalogolnia a vízért.

 

Ezek voltak a számok, tények, és a mi felelősségünk, hogy mihez kezdünk ezen információk ismeretében. 

Ez az, amiben mi döntünk, hogy mit hagyunk magunk után az elkövetkező generációknak, akik talán mi magunk leszünk? 

 

De térjünk át egy picit a víz minőségére.

 

Megértettük, felfogtuk, hogy rengeteget pazarlunk, megoldást is találtunk, hogyan mérsékelhetjük pazarló életmódunkat (TNT ÉletMód), jöjjön most a víz mélyebb vizsgálata, hogy milyen hatással is van szervezetünkre, attól függően, milyen vizet fogyasztunk. Video

 

Olvasóinknak talán nem újdonság, hogy mindent, az anyagot, atomokat, quarkokat, és minden szubatomi részecskét is beleértve, különböző hullámhosszúságú rezgés épít fel, amit hívhatunk információnak is, avagy energiának. A víz molekulaszerkezeténél fogva képes könnyedén ezt hordozni, és egyúttal reagálni is rá. Ugyanúgy, mint a világon minden más, a víz is folyamatosan mozgásban van, lüktet, vibrál, információt vesz fel, ad át, továbbít. Többször említettük már, hogy testünk nagy hányada vízből áll, és nagyon nem mindegy milyen információt is hordoz magában, amit megiszunk, hiszen ez táplálja sejtjeinket, izmainkat, szerveinket, és tart minket életben.

 

Lehet, hogy hallottuk már Masaru Emoto nevét, aki egy japán kutató, kinek legismertebb tanulmánya, hogy milyen hatással vannak az emberi tudatosság, érzelmek, és különböző gondolat- vagy hanghullám által keltett rezgésmintázatok, a víz molekuláris struktúrájára.

 

Akit átfogóbban érdekelnek Emoto kísérletei, rengeteg videót találhat a Youtube-on magyarul (video, képek).

 

A kibocsátott hanghullámok, rezgés formàjában neki csapódnak sejtfalainknak, bejutva a keringési rendszerünkbe, és így egy diszharmónikus információt tovább adva agyunknak, blokkolva, vagy megzavarva tiszta szívhullámainkat, depressziós kedély állapotot képesek létrehozni, egész napi leHANGOLT HANGulatot, ahol az ember sokkal könnyebben befolyásolhatóvá válik, hiszen az információ, ami bekerült, destruktív és természetellenes.

Ezekre a kísérletekre épülnek a londoni Olimpián készenlétbe állított HANG - ágyúk is, de ugyanezen elv alapján működik a HAARP is, és éppen ezért van olyan hatalamas gyógyító és terápiás ereje a HANG nevű, Svájcban feltalált, acéllemezből készült, UFO formára emlékeztető HANG-SZERnek is (video). Ezért ajánlom előszeretettel a helyesen elvégzett hangterápiákat is.

 

És eddig még csak a hanghullámok által keltett vízre gyakorolt hatást említettük meg. 

 

A gondolataink oda-vissza hatással vannak a testünket felépítő víz információs minőségére, azaz kívülről érhetnek minket romboló hatások, de tiszta, egészséges életmóddal (amibe a gondolatok, érzelmek, légzés, táplálkozás, imák, meditációk stb.) képesek vagyunk ezeket a külső behatásokat semlegesíteni, sőt, teljesen ki is zárni.

Ehhez természetesen NEKÜNK KELL tenni, és nem élhetünk folyton tudatlanságban, másra hárítva a felelősséget. 

Tudatosan kell először a fizikai információhordozókat letisztítanunk, amik a szervezetünkbe kerülnek (étel, ital, levegő – légzés -, zene, emberek, társaság, munka, stb.), majd ha minden "kinti" aspektust sikerült megértenünk, hogy miért fontos, lehet kezdeni a "benti" munkával, hiszen úgy kint, mint bent. (Természetesen, nincs időrendi megkötés, sem linearitás, sem különválasztás). A munka kint IS folyik, és egyszerre bent IS.

 

Mely VIZEK jöhetnek szóba?

 

Palackos víz, ásvány víz, stb.:

 

A palackos víz gyér műanyagából kioldódó anyagok legtöbbször mérgezőek (van, hogy hónapokig tárolják a raklapokon, mielőtt forgalomba kerül, előfordul, hogy közvetlen napfény éri, ami nem lenne baj, de sajnos, ez esetben elősegíti a műanyagból kioldani a kémiai anyagokat), de még ha közvetlenül nem is érezhető a hatása, az évek során felhalmozódhat a szervezetben, és akkor már soha nem fog kiderülni, mi is okozta a bajt. Illetve, a palackozott vizekkel még egy probléma felmerül.Úgy, ahogy azt a 65/2004 (IV. 27) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet, valamint a 59/2006 (VIII. 14.) FVM-EüM-SZMM együttes Eu-s  rendeletben megfogalmazott alapelvek, és jogszabályok szerint a víz ásványi anyag tartalmát bizonyos értékeken belül kell tartani, és bár a fertőtlenítéstől (mikroorganizmusok eltávolításától) óvja a jogszabály az ásvány víznek nevezhető produktumot, mégis bizonyos fajta eljárásákon csak átesik (ami megint csak tékozló, és a természeti harmónia fenntartásával nem törődő, mérgező "fejlett" társadalmunk túl higiénizált mivolta miatt történik), és megbontják a természetes formájában előforduló állapotát (kristályszerkezetét), sokszor pedig különböző szintetikus ásványi anyagokkal dúsítják a vizet, persze, onnantól kezdve nem nevezhető természetes ásványvíznek, hanem ásványi anyaggal dúsított italnak.

 

 • Mellesleg gazdasági okokból sajnos, a jó forrásvizeket is dúsítják mesterséges széndioxiddal. A dúsítás célja a csíraölés. Miért van erre szükség? A csírák csak olyan vízben találhatóak meg, melyek nem "érett" vizek. Nem várták ki a nyereségre éhes konszernek, hogy a víz magától törjön fel, hanem mesterségesen hozták felszínre, felpumpálták. Az érett, tiszta forrásvíz, kristályos szerkezetének köszönhetően mindig csíramentes. A forgalomban levő ásványvizek nagy része "éretlen" és ezért tartósítani kell. Ez történhet CO2 dúsítással vagy ózonosítással. A dúsítás során elvonják a víz természetes oxigén tartalmát, melyet később újra megpróbálnak visszaadni, mesterséges úton.
 •  Az ózonosítás egy hivatalosan engedélyezett kezelési eljárás, ami a víz vastalanítására és tartósítására szolgál. Az ózon, O3 fertőtlenítő hatású, igen agresszív, reakcióképes gáz. Ezt az eljárást a szénsavmentes vizek tartósítására használják. Az ózonosítás során a víz frekvenciamintája szinte maradéktalanul szétrombolódik. (Emoto kísérlet)
 •  A most forgalomban levő szénsavmentes ásványvizek 80 %-a ózonosított.

 

Megértem, hogy ezt a mi egészségünk "védelmében" teszik, mégis az okot, ami miatt erre ma már szükség van, nem szünteti meg, csak egyre jobban eltávolít minket a természettől, és az egészségünktől.

 

A csapvíz: a csapvíz (országtól, és helyrajzi elhelyezkedéstől függően) rengeteg mérget, hormont tartalmaz, amit a nem szívesen emlegetett ürülékeinkből, gyógyszereinkből, az ipari melléktermékekből, amit a vizekbe engedtek, az állattenyésztés ürülékeiben hemzsegő antibiotikumokból, nyugtatókból, növekedési hormonokból kerül a csapvízbe, amit még sajnos a legjobb szűrőberendezés sem tud megszűrni, nem beszélve a fizikai aspektusokon kívüli, az ebban a vízben megtalálható információról,. 

 

Ismerjük a tibeti szerzeteseket, akik napokat, heteket töltenek el gyönyörű Mandaláik készítésével, melyeket különböző színű homok kristályokból hoznak létre? Természetesen, sok mindent szimbolizál munkájuk, de tudjuk-e, mi történik miután elkészítik ezen csodás szakrális művet? Elfújják, összesöprik, és beleengedik a legközelebbi folyóba. Vajon miért teszik ezt? Gyönyörű alkotásuk, a szakrális geometria alapjaira épül, és rengeteg ősi szimbólumot használ, amit csak a beavatottak értenek, és ismernek, de ezek mind élő, mozgó erőtereket létrehozó szimbólumok, amik a homokszemcsékbe, kristályokba kódolódnak (hiszen a kristály képes a legtisztábban tárolni az információt, amit később beleszórnak a folyóba, ezzel áldást és élő SZERETETET engednek a vízbe, ami a folyók melletti településeket mind elérik, és ez az információ eléri azon embereket is, akik hétköznapi életük drámáit élik, mégis ezen szent emberektől névtelenül, és tudatlanul is áldásban részesülnek. 

Visszatérve a víz fogyasztására, úgy gondolom, egy lehetőségünk maradt:

 

Részemről a forrásvizet ajánlom fogyasztásra, amiért mi magunk megyünk el, ezzel is kimozdulva napi mókuskerekünkből, és kialakítva a személyes kapcsolatot magával a forrással, természetesen érdemes előtte a helyi öregeket megkérdezni, mióta van ott, használják -e,  vagy a helyi hivatalnál érdeklődni, be van-e vizsgálva (bár ezt saját tapasztalatból mondom, hogy sokszor nemhogy nem fedi a valóságot, az ellenkezőjét állítják, hogy ezt miért teszik, azt a kedves olvasó fantáziájára bízom). Van, ahol tényleg szennyezett a víz, de sokszor nem ez a fő ok. 

 

Pár évvel ezelőtt elindult egy lejárató kampány a forrásvíz ellen, ami sajnos, sok embert elijesztett attól, hogy visszatérjen a természet tiszta, üdítő, édes ajándékához. Ha bizonytalan lettél, ne sajnálj pár ezer forintot a bevizsgálásra (magánszemélyként is megteheted), mert utána az egészséged fogja meghálálni.

 

Fontos megemlíteni, hogyha kellő mennyiségű, lédús gyümölcsöt fogyasztunk, azzal drasztikusan lecsökkenthető a napi vízszükségletünk, hiszen az organikusan, vagy az otthon megtermelt gyümölcsben találjuk meg a legértékesebb vitaminokat. Élettanilag a gyümölcsökben található biológiai, kémiai kötések sokkal egyszerűbben csatlakoznak szervezetünkhöz, mint az utólagosan, szintetikus anyagokkal dúsított vizek, vagy akár gyümölcsökből származó anyagok. Azon folyamatok, melyek a gyümölcs érése közben, sejtszinten végbe mennek, tökéletes táplálékká teszi szervezetünk számára, hiszen tartalmazza az emberi szervezet számára leggyorsabban lebontható komplex szénhidrátokat, proteineket, zsírokat, és ha kellő mennyiségben fogyasztjuk, a hidratálást is elősegíti, olyannyira, hogy alig lenne szükségünk ivóvízre. Ez a csodás élelmiszer, a természet és az ember tökéletes harmóniáját mutatja. 

 

Persze senkinek sem ajánlom, hogy gyümölcs mellett ne igyon vizet, sőt én úgy gondolom, hogy a tiszta kristályszerkezettel, és minden fontos ásványi anyaggal rendelkező természetes forrásvíz volt az úgynevezett "Aranykor" hanyatlása utáni primordiális, azaz ősi "eledelünk", amikor még elvétve kapcsolatban voltunk a Forrással, de már valamilyen formában szükség volt fizikai táplálék hordozóra, mely a tiszta forrásvíz volt, aminek nevében is fenn maradt a "forrásra" utalás. Ezt természetesen, semmilyen tudomány nem tudja alátámasztani, ez pusztán az én személyes véleményem.

 

Zárásként azt üzenem, vigyázzuk, óvjuk a forrásvizeinket, mert mi Magyarok nagyon-nagyon szerencsés helyzetben vagyunk MÉG, ami a forrásvíz készleteinket illeti. Vizsgáltassuk be azokat, igyuk bátran, természetesen, ne stresszeljünk, ha éppen utazunk valahol, vagy hirtelen csak boltban kaptunk palackos vizet, azt is igyuk a legnagyobb szeretettel, átitatva saját erőnkkel és hitünkkel, aminek természetesen akkor lesz igazi ereje, ha élünk Isten adta képességeinkkel, aminek első lépcsője saját tetteink következményeinek felismerése, és életünk tisztábbá, teljesebbé tétele.

 

Ne felejtsétek el megnézni a hírlevélhez tartozó videókat sem, és iratkozzatok fel a KéKÉletMód YouTube csatornára, ahol ilyen, és ehhez hasonló témákkal foglalkozunk, amik segíthetnek eligazodni az egészség és helyes életmód útvesztőjében.

 

MI A CSUDA AZ EGÉSZÉG? - Video

Mi is elkezdtük fordítani a What the health? c. angol nyelvű videót, de valamiért leszedették velünk, ám más magyar csapat is lefordította és az övéké csodás módon még nem került leszedetésre, úgyhogy javasoljuk, mielőbb töltsétek le! Ha végképp törlik, tőlünk DVD-n majd át lehet venni a jövőben az általunk fordított és szerkeszett verziót. Itt nézheted meg

 

ÉLETŐRZŐK EGYESÜLETÉNEK 1. NYILVÁNOS PROGRAMJA!

Aki szeretne regisztrálni a szeptember 23-i, KéKÉletMód ingyenes napra a Margitszigeten, kérem, írjon emailt a kekeletmod@gmail.com -ra.

Akivel még nem találkoztam, megismerkedhetünk, és megismerhetitek Cselovszki Márkot is (New York-i vlog videóból), valamint jelen lesz Golenya Ágnes is.

 

 

 

Addig is kellemes szeptemberi napokat kívánunk!

 

Hári Richárd

KékÉletMód 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom