VIGYÁZZ, MIT KÍVÁNSZ, MERT TELJESÜL!

» » HÍRLEVÉL ARCHÍVUM        

Elcsépelt? Hát nézzük...

 

 

Nekünk, "Vízöntő-kori" embereknek, már tényleg nem kérdés, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint amit hétköznapi gondolkodásunk feltételez. Már nemcsak a misztikus bölcsektől, de a kvantumfizikusoktól is azt halljuk, a világ jóval több, mint amit a fizikai érzékszervekkel felfoghatunk.

 

Tudjuk, meditációval, önképzéssel olyan, eddig szunnyadó képességeink éledhetnek fel, amikkel a „láthatatlan és kitapinthatatlan” világ is valósággá válhat. Azt is tudjuk ma már, hogy mindezen jelenségek mögött egy energiafolyam húzódik meg, amit az „éter”, azaz a morfogenetikus erőtér közvetít felénk. Magyarul, ha veszel egy rádiót, foghatod az adást, de ha nincs rádiód, az adás ettől függetlenül is létezik.

A hit, az ima ereje ma már műszerekkel mérhető, hisz ezek is valós energiafolyamatokat generálnak. Az akarat erejét a pszichológia már régen elismeri és tanítja. Mindezek fényében ma már nem azon kell csodálkoznunk, hogy tud-e az ember is teremteni. A kérdés sokkal inkább az, mit is teremtünk magunknak?

 

            

 

A hit és akarat együtt a teremtő energia. A hit illetve gondolat hordozza az univerzum legmagasabb szintű rezgéseit, vibrációit. Az akarat alakítja a gondolati energiát, formát "varázsol" az idea számára. Van egy ősrégi reklámszlogen: tartalomhoz a forma (Amfóra), a legtalálóbb. Se tartalom forma nélkül, se forma tartalom nélkül nem létezhet. Ebben a dimenzióban, ebben a téridőben, ebben a vibrációs tartományban a hitet, a kigondolt tervet, vágyat "materializálni" kell: azaz a cselekvési, akarati energiával irányítani , megszilárdítani a gondolati energiahalmazt.

 

A misztika három Csarnoka

 

A FELÉBREDÉS CSARNOKA

 

Teremtő, pláne Isten szerint teremtő lénnyé válni maga a spirituális út. Az ősi misztikusok olykor csarnokoknak írták le nekünk azokat az állomásokat, fázisokat, amiken keresztül kell mennie a leendő beavatottaknak.  E szerint beszélnek a Felébredés, a Tudás és az Igazság csarnokairól.

 

Tovább a LINKHEZ

 

A TUDÁS CSARNOKA

 

A legtöbb spirituális érdeklődésű ember, aki már tudatosan keres könyveket, előadásokat, társaságot, túl van a felébredésen (bár igzekszem hozzátenni, a populáris tantásokkal "ellentétben" egyáltalán nem egyszer ébredünk fel, hanem folyamatosan... de ez most mellékes). Eljött a bizsergető "tudás" ideje. És egyben a nagy döntések, felelősségek - vagyis a TANULÁS ideje: mit kezdünk mindezzel?

 

LINK

 

AZ IGAZSÁG CSARNOKA

 

... vagyis a megmérettetés ideje. LINK

 

 

Egyiptom:

Anubis, a szívek megmérője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom