A NAGY KÉK TÚRA

» » HÍRLEVÉL ARCHÍVUM        

A NAGY KÉK TÚRA

 

 

 

 

Az autóban a Republic szólt... ha kinéztünk az ablakon, akkor pedig hihetetlen kaliforniai tájban gyönyörködhettünk.  Bevallom, nekem külön élvezet volt magyar zenét hallgatni – akárcsak 2007-ben Peruban, amikor az andoki felkelő Napban először pillantottam meg a hegyen élő őslakosokat, színes poncsóban – miközben akkor a Nox szólt!

Imádom az ambivalenciát – ami persze csak és kizárólag látszólag az. Minél többet utazol, annál jobban átéled, hogy az egyes kultúrák különbözősége- a paradoxonok törvényei szellemében – pusztán a minden felszín mögött megbújó lényegi azonosságot erősíti.

Igy van ez valahol az én amerikai életemmel és itteni utazásaimmal is.

 

Most csak kedvcsinálóként írok pár gondolatot hírlevél formátumban az itteni élményeimről. De a mélyebb vonulat majd egy egész könyvet igényel – amibe bele is kezdtem már.

 

Most tehát, felvezetőként, egy útinapló stílusában és terjedelmében megosztom az egyhetes utazásunk élményeit, amit majd követ egy 2. Hírlevél, amiben már kissé mélyebbre ásunk például oly kérdésekben, miért is viselik kb. 10 „szent” férfi nevét a San Francisco és Los Angeles közötti városok?

 

Nos, személyes ügyintézés volt az elindítója ennek az egy hetes ’túrának”, amikor döbbenten fedeztem fel, hogy a hely és ügy, amiért Gábornak mindenképp Oregonba kell mennie, igencsak izagalmas és elgondolkodtató térségben fekszik!

 

Klamath Falls egy különleges földrajzi régió központja: nemcsak a hatalmas (megyényi) Modoc erdő, a vulkanikus hegyek, a csodálatos Crater Lake miatt, hanem mert egy ősi legendákkal telt egész mítikus világ közepén van.

 

Utunk kb. 2500 km volt összességében, a kitérőket szűken számolva, vagyis ennél valamivel hosszabb. Los Angeles mellől indultunk és az imént említett Crater Lake (Kráter-tó) volt a legtávolabbi pont.  Sacramentoig a halálosan unalmas sivatagi főúton, az I-5-n mentünk, ott egy esti városnézés után másnap az Alamanor és Eagle Lakes (tavak) mellett, egy vulkanikus „örökségen” át autóztunk Klamath Fallsba, a Klamath Nemzeti Tájvédelmi körzet központjába, ahol 3 napot töltöttünk. Érdemes tudni, hogy Sacramento és Klamath Falls közti vidék az amerikai aranyláz egyik kiemelt helyszíne! Sacramentotól nem túl messze terül el El Dorado (Arany) megye.

 

Sacramento óvárosi része

VIDEO KATT IDE

 

 

 

A MISZTIKUS CRATER-LAKE

 

Mélykék-tó... talán az Ezüst-tó, melynek kincséről Karl May írt? Az őslakosok nem fogadják el a Tahoe-tó beazonosítását az idézett Ezüst-tóval, vagyis senki nem tudja, melyik tóról is írt May, lényeg, olyan misztikus meséje egyik szépséges tónak sincs, mint a Crater-nek.

 

Ősi legendák szerint a tó mélyén egy másik világ van, és aki sokáig nézi a tavat, beleesik, belezuhan ebbe a világba... más mendemondák szerint egy egész aranybányát rejt, és még név szerint is nevezni tudnak olyanokat, akik rábukkantak (itt egy angol nyelvű cikk). A világ (de mimum az USA ) legtisztább vizű tava igazából nem is tó, hisz nem táplálják édesvizű folyók, hanem csak az eső és hó pótolja az elpárolgó vizet. A tó a szuper-misztikus Mazama-vulkán beomlásával keletkezett (nincs pontos idő, hivatalosan 7700 év körülire saccolják), kb. 600 méter mély és a kék minden árnyalatában csillámlik, valóban megigézve, magához vonzva a szemlélődőt. 

 

Crater lake: középen a Wizard (Varázsló) szigettel.

 

 

A chipmunk, egy kifejezetten észak-amerikai mókusfajta, itt a Crater-tónál abszolút barátságos. Sajnos nem tudtuk felvenni amikor a hátizsákunkba bújt kaját keresve:), onnan jött aztán Gáborhoz, hogy elfogadja a felajánlott biokekszet:)))

 

 

 

Hiteles források szerint (pl. FBI, nemzeti parkőrök, rendőrség stb) a tó körül igen sok "fura és rejtélyes" dolog történik. A 2. VH után az akkor még mködö közeli katonai bázis repülői közül álltólag hetente egy zuhant a tóba. Emlékezzünk a Bermuda-háromszög rejtélyére: valószínű, itt is egy óriási mágnes vonzza a nagy fémtárgyakat magához! A rangerek (parkőrök) pedig sok fura jelenségről számolnak be, pl. látják, hogy valakik tüzet gyűjtottakl a Wizard-szigeten, áthajóznak, és nemhogy embereknek de még a vélt tűznek is szó szerint hűlt helye, vagyis nyoma sem maradt! 

 

 

MOUNT SHASTA

 

 

Mount Shasta (Shasta-hegy) Crater-lake-től 87 mérföldre van, már "visszafelé", vagyis ismét Kaliforniában. Ma a spirituális és ezotérikus világ egyik legkeresettebb misztikus (spirituális) helye. Megannyi retreat (kb. visszavonulásra alkalmas zóna) található itt, egyesületek, mozgalom, művész keresi fel vagy költözött ide. 

 

Mt. Shasta az elmúlt 200 év "fehér" felfedezői között is előkelő misztikus hellyé lépett elő. A sokféle, első kézből származó beszámoló közül egyet emelnék ki, mégpedig az ecuadori Tayos-barlanggal való hasonlatossága okán. 1904-ben egy angol proszpektor (bányaföld-kutató) egy bizonyos J.C. Brown, a The Lord Cowdray  angol bányatársaság megbízásából kutatott a hegyen, amikor is egy földalatti alagútrenszerre bukkant. A férfi csak pár mérföldes részét tudta feltárni, amiben többféle arany-és réztárgyat, kristályokat valamint 27 óriás múmiát talált, amik 2 és 3 méter közötti "emberek" földi maradványai voltak. Nem tudni, miért, de erről a hihetetlen felfedezésről csak 1934-ben számolt be első ízben a média, és azt addig sem lehetett kideríteni, hogy a mintegy 80 támogatót összetoborzó Brown miért tűnt el nyomtalanul az expedíció legelső napján?   Innen indult az 'I AM' nevű mozgalom is, melynek alapítója, egy bizonyos  Guy Warren Ballard azt állította 1930-ban, hogy őt nem más, mint a híres Comte Saint Germain kereste meg e hegyen, elvezette a szent pontokra és tanította is.

De hallhatunk egyéb, a mai embernek teljes mértékben hihetetlen történetekről is. 

Állítólag a helyi őslakos ("indián") történetek is beszélnek a föld alatt élő "régiekről", akik egy kataklizmát követően menekültek a hegy gyomrába. Itt építették fel fejlett technológiájukkal Telost, a földalatti kristályvárost. Állítólag ezek a lemúriaiak fel-fel jönnek ma is a felszínre és vannak olyan beavatottak, akikkel tartják a kapcsolatot.  Számomra az egyik legfurcsább történet az 1940-ben idelátogató Richard Shaver sztorija, mely szerint egyfajta biorobotokat (Deros- degenerative robots) látott. Ezt hitelesíti egy 2011-es történet, melyről David Paulides író és kutató számolt be. Egy család kempingezett a környéken, de 5 éves fiúk eltűnt. A fiú 5 óra múltán került elő és egy döbbenetes "mesével" állt elő: egy robot rabolta el, aki elözőleg a nagymamája hangján szólongatta az erdőben. Egy hatalmas földalatti városba vitték, ahol rengeteg humanoid robot volt. A fiú nagyangyja megerőstette, hogy a gyerek elrablása idején arccal a földre esve ébredt, egy kis sebbel a nyakán (ahonnan talán az információkat szedhették ki a robotok a nagymama  hangjához?)

Nos, én spekulálni nem szeretek és alátámasztás nélküli szotirkat sem idézgeteK szívesen, minden esetre itt az angol nyelvű cikk a megannyi hihetetlen beszámolóról.

Valószínűnek tartom, hogy minderre igaz, a "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja" c. népi bölcsességünk és kb. olyan értékű, mint azok a populista híradások, melyek azt terjesztik, hogy Móricz János magyarul beszélt az ecuadori shuar örzőkkel. Nos, erről - is- kimerítően és tudományos alátámasztással írok a Táltosok Barlangja könyvemben, miszerint nem úgy beszélt velük magyarul, ahogy mi kávézás közben csevegünk, hanem hogy a törzsfővel megtaláltak 2-3 ősi gyökszót, ami a shuarok és mai magyarok nyelván IS egyforma volt (pl. Nap, valamint napos-mint felelős, lsd. napos az óvodákban), egyazon jelentéssel. Így vélhetően e beszámolóknak van igazság tartalmuk, csak kissé felszínesen maradtak ránk. 

 

Minden esetre akit komolyan érdekel a Belső Föld és az ecuadori Tayos-barlang hiteles története, ajánlom szíves figyelmébe két könyemet. Az előző témát a Perun innen és túl, az ecuadori beszámolót pedig a Táltosok barlangja c. köteteimben találja, aki még nem olvasta volna. (a könyvek megvásárolhatóak ITT)

 

Természetesen, nem lehetséges szavakba önteni, miként éreztük magunkat mind a Kráter-tónál mind pedig Mt. Shasta közvetlen közelében (fel is másztunk, amennyire időnk és erőnk akkor engedte).  A kék semmihez nem fogható mélységes harmóniája kerített hatalmába bennünket. Áldottnak érezzük magunkat, hogy eljuthattunk - EGYÜTT! - e csodálatos helyekre, hogy közösen megtapasztalhattuk erejüket, energiájukat, hogy megfigyelhettük hatásukat magunkra! Nekem személy szerint jó 10 éves álmom vált valóra Mt. Shasta megpillantásával! FB bejegyzésemben is írtam, hogy amikor a  Móricz János tiszteletére rendezett körmendi konferenciát készítettük elő, kiutaztam Bécsbe Klaus Donához ( a Habsburg-ház kurátora, azóta őstörténet kutató), akit meghívtam előadónak (el is jött!) és aki ott bécsi irodájában egy rovásírásos követ nyomott a kezünkbe, mely a Mt. Shastából való volt! Én akkor hallottam először e rejtélyes hegyről és azóta reménykedtem, hogy eljutok oda. Megtörtént! És nem is akárhogyan, nem is akárkivel:), hanem a hasonlóan misztikus erők által összeakapcsolt férjemmel, Gáborral:).

 

Legelső pillantásra:)))

 

 

 

 

 

 

Kissé gyötörten de boldogan az egyetlen hegyi túránkon, igazán közel a csúcshoz!

 

 

Utunk utolsó szakasza San Franciscotól Los Angelesig tartott. Itt is elképesztő "feldezéseket" tettünk, de inkább metafizikaikat, amikről következő hírlevelemben írok majd. Itt - San Franciscoval, avagy Szent Ferenccel a sor elején, több "szent atyával" is találkozhatunk az itteni városok nevében - na és persze történetében! Kik voltak és mi a csudát csináltak itt, Kaliforniában? És kikkel? Mindezt hamarosan...

Ha érdekesnek találod hírlevelem, kérlek küldd meg ismerőseidnek, akik a honlapomon (golenya-agnes.hu) igen egyszerűen feliratkozhatnak!

 

Aki nem biztos benne, hogy egyértelmű miért is KÉK TÚRA a neve utunknak, ajánlom figyelmébe a KÉK VÉR GYERMEKEI 3 kötetét:) Egyetlen egy "kulcs" a kékséghez addig is: a felső 3 csakránk, vagyis a tudatosság, az aktív felső-tudati képességeink "szervei" aktívak a KÉK tudatosságban.

Ez az utunk sok szempontból kék volt... folytatás következik hamarosan.

 

Aki Saint Germainről illetve tőle olvasna tanítást, szeretettel ajánlom a neki 'dedikált" Utazás az aranykorba c. kötetemet (ami egyben a Kék-sorozat 3. kötete)! (itt említeném meg, hogy több kötet vásárlásakor kedveményt kaphatsz Bigbanditól ITT).

 

Köszönöm megtisztelő érdeklődésed és figyelmed!

 

Szeretettel: 
Ágnes

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom