JÚLIUSI KÉK HÍREK

» » HÍRLEVÉL ARCHÍVUM        

 

JÚLIUSI KÉK-HÍREK

 

A KÉK HÍREK A NAPI HÍRADÁSOKBÓL TÖRTÉNT VÁLOGATÁS UTÁN AZ EGYES TÉMÁKAT KÉK FÉNNYEL IGYEKSZIK MEGVILÁGÍTANI: VAGYIS LÁSSUK MÁS – KÉK – SZÍNBEN AZ IGAZSÁGOT!

 

A következő kis elmélkedés gondolatébresztője a

SZIBÉRIAI ERDŐTÜZEK volt.

 

 

Forráscikk: ITT

(a New York times cikke)

 

 

Az elmúlt napokban a szibériai, jakutsföldi óriási erdőtüzekről hallhattunk-olvashattunk. Ezt is – mint akár az amerikai vagy ausztrál hasonló, évek óta rendszeresen előforduló erdőtüzeket, úgy ezt is az extrém melegnek tulajdonítják. Nos, vettem a fáradságot és megnéztem, ez pontosan mit jelent. Egy eleve olyan területről beszélünk, ahol alapvetően a föld gyakorlatilag ritkán enged a fagypont fölé. Az ominózus időszakban egy napon ment a nyári hőmérséklet 38 fokig, a többi napokon átlag 26 fok, esős napok voltak.

 

Ahogy az amerikai (elsősorban kaliforniai) erdőtüzeknél, itt is a globális felmelegedésre mutogatnak a szakemberek. Melegedés van, bár szerény véleményem szerint messze nem olyan mértékű, mint aminek beállítják, mert ha visszanézünk akár 200 évre, sokszor hazánkban is találunk a maiaknál melegebb, forróbb napokat.

 

Na de mit sorolnak legfőbb okokként? Jó kétharmadát a szén-dioxid kibocsátásának az áramtermelő erőművek adják. (Innen tehát máris két kérdésünk merül fel: mennyire környezetbarát az elektromos autó? Ha napelemmel töltődik, ott az akkumulátorok súlyos környezetszennyezése, ha „hagyományos” erőművek által előállított árammal töltik, akkor a legnagyobb széndioxid szennyezéshez járulnak hozzá... mekkora manipuláció ez is, és még támogatni parkolási és egyéb kedvezménnyel a súlyosan környezetszennyező elektromos autókat! Arról nem beszélve, ülj benne 2-3 órát és tapasztald meg a bőrödön, mennyire ember-barát, egészségbarát egy elektromos kalitkában csücsülni és folyamatosan elektrosztatikusan töltődni! A mesterséges járványnál lassabb, de biztos halál...)

 

A közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátást a 2. okként szokás feltüntetni. Ám ne a személyautókra gondoljunk elsősorban, bár nyilván már azokból is „katasztrofálisan” sok van, némely „fejlett” országban családonként 2-3-4 járművel. Ám mégis a kereskedelmi szállítás és a légiforgalmi közlekedés messze megelőzi az egyéb közlekedési szennyezést. Itt már valóban mi is tudunk egyéni szinten egy józanabb működéshez, így kisebb szennyezéshez járulni. Régóta beszélek arról, bár nem elsősorban ökológiai szempont alapján, hogy mennyire nem „normális” mértékű lett például a légiközlekedés. Nem normális, hogy annyi ember másutt él, mint ahol a szerettei, pusztán anyagi okok késztetnek  szülőhelyük elhagyására milliókat! (Erről most nem szólok részletesen, ezt videókban és előző cikkeimben igyekeztem megvilágítani, hogy egy adott tudatszinten az életednek NEM lehet KIZÁRÓLAG egy pólusban az anyagi érdek a mozgatója. Aki még kizárólag e szempont szerint alakítja életét, sorsát, kizárólag az anyagi előny határozza meg, hol él és mit dolgozik, az még nem kékül – akkor sem, ha most megint rám haragszik meg, mint oly sokszor, ha tükröt tartok. Én is írhatnék olyan könyveket, amiket millió példányban eladnak világszerte, tudok úgy írni, hogy komoly sikeres író legyek, aminek jövedelméből nemhogy napi szintű gondjaim nem lennének, de palotákat építhetnék, külföldi ingatlanokat vásárolhatnék itt-ott nyaralónak akár. De amikor annak idején, a tanításom megkezdésekor Mestereim feltették a kérdést, hogy képes leszek-e elfogadni, hogy az az út, amelyen azokat a könyveket írom meg, amikre egyelőre igen mérsékelten befogadó és vevő a világ és ebből adódóan nem leszek gazdag best-seller író, a döntésem hosszú időn át naponta kellett újra és újra megerősítenem. Tudtam, hogy ezzel életmódom határozom meg (az más kérdés, hogy akkor már ez kérdés sem volt, értettem, mit jelent a vállalt feladattal élni és nem a világi kényelemnek). Ezt a döntést, hogy pénz vagy a lelked szerinti élet, nem csak nekem egyedül kell meghoznom egy ponton, hanem mindenkinek. Neked is. Ha tetszik, ha nem. És akik meghoztuk és egy kozmikusan felelős értékrend szerint igyekszünk egyre többször egyre több aspektusból tenni, cselekedni, választani, élni (akkor is, ha még mindig sokat tudnánk tenni, de legalább már sokat teszünk IS, - nem járulunk hozzá a mai hedonista és felelőtlen életvitel következményihez (pl. össze-vissza ingázások, utazások „munka-kényszer” miatt; felelőtlen táplálkozás, mezőgazdaság; rengeteg „csillogó” külcsín, mint ruhák, ékszerek, divatcikkek, amiket mind ki és meg kell termelni, sokszor környezetszennyező eljárással előállítani, festeni, bányászni, aztán pedig szállítani akár egyik földrészről a másikra, és sorolhatnánk, de most nem ez a fő téma, a Kék könyvekben mindez benne van).

 

Visszakanyarodva tehát, a közlekedés utána farm, a mezőgazdaság a 3. környezetszennyező faktor. Itt nemcsak a mérgek, vegyszerek közvetlen szennyezéséről van szó, hanem azok „illékony” formájú légkörbe keveredéséről, a permetezésekről. A nitrogén tartalmú vegyszerekből származó nitrogén oxid  a szén-dioxidnál jóval nagyobb, 300-szoros  „hőcsapda” (ahogy én értem, nem engedi a hőáramlást, hanem itt tartja földközelben, de ennek mindenki utána tud olvasni, pontosan miként is működnek ezek). De legalább ilyen káros, ha nem károsabb a széndioxid kibocsátásban a szarvasmarha tartás, hisz már köztudott, hogy a marhák bélgáza óriási mértékben hozzájárul! Nevetséges avagy sem, ez tény. Itt is tehát, akik nem esznek marhát (majd később állatot egyáltalán), nem élnek tejtermékkel, mind csökkentik a keresletet. Látható, ha tömegesen nem fogyasztanánk, nem kellene több milliárd szarvasmarhát eltartani! (Akik ráadásul rengeteg vizet is fogyasztanak, pusztán azért, hogy a húsevők a bendőjüket megtömjék velük).

És még említsük meg az olajfúrások kemény következményeit (fúrás, feldolgozás, szállítás), melyek nagyságrenddel járulnak hozzá a globális szén-dioxid szennyezéshez.

 

Na de, amiről soha senki nem beszél, az az elektroszmog, és hogy mi okozza azt.

Olyan magától értetődőnek vesszük az elképesztő mennyiségű elektromos kütyü jelenlétét életünkben, ami közel 8 milliárd ember háztartásában van (és most ne hozzuk fel a nyomornegyedeket, mert egyrészt menj el és nézd egy, tévé még ott is van majdnem mindenütt, és van mobiljuk, bármennyire hihetetlen). És ezeket a kütyüket ugyebár ilyen-olyan hosszúságú rádiójelekkel el kell látni, tehát kell hozzájuk a háttéripar. A Föld elektromos szennyezettsége elképesztő mértékű, és ezt óriási hallgatás burkolja. És még csak most indul be az 5G. A rádiójelek, az elektromos kütyük hőt bocsátnak ki magukból, nem is keveset, ezt a bőrünkön érezzük és akkor az egyéb, az idegrendszerre gyakorolt hatását most itt nem fejtegetjük. Tény, megemeli a lakások hőmérsékletét is.

 

És amiről szintén „szégyellősen hallgat”  a világ, az a HAARP (LINK) ami egy elektromagnetikus hálót, burkot vont a Föld köré.

ITT egy másik cikk, ami azért aranyos, mert arról szól, hogy az emberek csak azért sutyorognak a HAARP károsságáról, mert szeretik az összeesküvés elméleteket (hát a cikkből kiderül, vannak köztük érdekes sutyorgók, például egy államelnök, egy szenátor, de egy volt US katonatiszt is, valamiért csak őket említi a cikk, nyilván vannak jóval többen). De a lényeg a cikkben a zárómondat, a jelenlegi illetékestől  (Bob McCoy, a Geofizikai Intézet vezetője, University of Alaska Fairbanks.  A HAARP-ot eredetileg az amerikai védelmi minisztérium alá tartó katonaság építette és működtette, majd 2015-ől átkerült az alaszkai egyetemhez).

“We can transmit signals all around the world,” he said. “It basically makes the ionosphere a laboratory, and we can do experiments that no one else can do. It’s a laboratory without walls.” Vagyis: jeleket tudunk sugárzoni a fold körül. Ezálatl az ionoszféra egy laboratóriummá válik, ahol olyan kíséreleteket tudunk elvégezni, melyet senki más!”

 

A brutális HAARP jeladó-erdő. Ez mikor fog "tüzet"?

(Szép látvány??)

 

Nem tudom, ehhez még milyen besimerés kell? A jelek ugyebár rádiójelek, és az ionoszférába avatkoznak be… a hálók, melyekkel a földet körbesugározzák, ezáltal egy hálózattá válnak, egy elekromagnetikus hálózattá, burokká.

Halló? Egy bíróságon ekkor azt kellene mondani, köszönöm, nincs több kérdésem a vádlotthoz.

De itt a közbeszédben a HAARP meg sem jelenik, mint legalább egyike a megannyi károkózónak, ami nem cask a felmelegéshez járul hozzá, de  még ki tudja milyen egészségügyi következménye van.

 

Az a hálózat, mely a kiépülő vagy talán már kiépület roboitkát kell, hogy kiszolgálja (5G), szintén egy elektromos hálózat, búra. Tény, hogy az elektroszmogról óriási a hallgatás.

 

Az egyetlen “megoldásként” az irányított media és megvett tudósok szinte kizárólag az autóipar “zöldülésében” látja a megoldást, ami ugyebár az elektromos autók. És amikről mi tudjuk, hogy legalább olyan nagy környezeti veszélyt hordoznak, mint a mai fosszilis energiát használó járművek! Tehát ez nem megoldás, ez megint egy szemfényvesztő, illuzionista illuminátusi félrebeszélés! Az ember tényleg nem tudja, hogy miként ne hörögjön ilyen “zöldségek” hallatán! Akár környezeti katosztrógáról, akár társadalmiról, egészségügyiról, egyszerűen elképesztő, hogy milyen fals és mejdhogynem élteveszélyes “megoldások” felé terelik a közbeszédet.

 

Már régóta tudjuk, hogy készülnek majd a “levegő-adót” kivetésére… hát, azt pont ilyen melébeszélésekkel kell beveztni a köztudatba. Olyan elmevírust engednek útjára további területeken, hogy a megvezetett emberek többsége pont úgy fogja várni az életellenes “megoldásokat” majd az időjárási anomáliákra, légszennyezésre, mint a SARS-COV2-re az oltást! Ami mindenre jó, csak arra nem, hogy megoldja a valós problémát….

 

És akkor ereszkedjünk vissza a Földre-szó szerint. A légköri elektromos hálózatokhoz képes nagyon materialista oka - többek között az erdőtüzeknek - a primér ingatlanspekuláció. Nevetségesnek tűnik, de Kaliforniában nem egyszer kiderült, hogy a leégett területekre éppen előzőleg új biztosításokat kötöttek, avagy éppen egy adás-vételi probléma volt évek óta az ingatlanon – persze nagybani játékosokra gondoljunk, óriási területek adásvételével, nagyberuházások, spekulációk avagy ki tudja milyen célokra igényelt gigászi földekről, erdőkről beszélünk. Az egy félennyire intelligens országban is gyanús, ha évek óta tudják, mit kellene tenni a megelőzésért, de nem teszik. Megy a temérdek pénz az oltásra, biztosításra, és évról-évre ismétlődik. Vannak politikusok, akik az erdő helytelen „karbantartását” jelölték meg okként (bozótok), mások a felmelegedést...csakhogy, itt Európa közepén vannak messze hosszabb és forróbb napok (csak vegyük közvetlen környezetem, a sivatagnak kinéző Kiskunságot, ahol nem lehet a forró homokra sem lépni, perzsel a levegő), de nincsenek –egyelőre- hasonló, évről-évre ismétlődő erdőtüzek.

És most beáll a sorba az észak-szibériai tundravidék? A pár napos 38 fokos „hőséggel”? Hát, nekem szaladgál össze-vissza a szemöldököm! És nemcsak nekem, de a cikkben megnevezett 83 éves helyi lakosnak is, aki kimondja, hogy bizony itt spekuláció áll a háttérben. El kellene már itt a „senkiháziakat” üldözni, ne tudjanak élni-megélni a felégett környezetben. Ki tudja, milyen titkos, isten-háta mögötti vidéket igénylő tervekhez kell a vidék?

És lám, a HAARP alig egy kőhajtásnyira van amúgy, Alaskában... rakjuk azért össze a képet.

 

A helyiek szerint spekulációs érdek áll a tüzek mögött...

 

 

Az persze már csak hab a tortán, hogy a tűz-sújtotta régió központja Magaras, ahol a cikk szerint „türk” nyelvű nép él. Nos, itt tényleg nem térek ki arra, amiről évekig én is írtam, sok  más kutatóval együtt, hogy a „türk” cimkét sokféle „népre” ráhúzták, majd mindegyik később a szkíta szövetség tagja lett. Ez egy ősi ragozó-toldalékoló nyelv, ami ma testvéreink nyelveivel együtt, többek közt a magyarban él tovább. Vagyis, egy ősi népet akarnak elüldözni eredeti lakhelyéről.

A KÉK FÉNY tehát rávilágít arra, hogy kötelezően a hírek mögé kell néznünk, mindent a helyes, teljes, vagyis TISZTA kontextusba kell hoznunk.

És ami a legfontosabb: ha megleljük, hogy mi az, aminek megváltozásához hozzá tudunk járulni, azt meg kell tennünk! Amíg mi nem tesszük meg azt a bármily csekálységnek látszó változtatást (étkezés, gondolkodás, életmód, vásárlások, utazások stb), addig nem mutogathatunk senki másra, mi is ugyanúgy felelősek vagyunk abban, ha a világ ma olyan, amilyen.

 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom