SZEMÉLYES HITVALLÁSOM

» » életőrzők        

 

Kedves tagtársunk, barátunk, érdeklődő!

 

Egyesületünk a megalakulástól kezdve mérsékelten volt aktív. Ez egyfajta "róka fogta-csukta" effektusnak is értelmezhető, csak egy negatív spirál mentén: az adó 1% és bizonyos komolyabb támogaátosk előzetes anyagi helyzethez illetve az azon alapuló tevékenységhez, eredményekhez kötöttek. Vagyis amikor a gazdag ember képes elérni, hogy még több pénzt kapjon a szegény meg csak asszisztál ehhez a nevetséges körforgáshoz.

Mégis valamiképp átvágtuk a gordisuzi csomót, persze nem titkolhatjuk, mert másként nem lett volna lehetséges, hogy az első évben a taz alapítók tagdjából fedezhettük a kezdeti költségeket, majd saját zsebünkbe kellett nyúlni, amikor az Egyesület égisze alatt különféle előadásokat tartottunk.

 

Most azonban kinyílt egy újabb kapu, és reméljük élni is tudunk majd a lehetőséggel és egyre aktívabbak lehetünk.

Ez a lassú kibontakozás mondjuk szerény alelnöki véleményem szerint nemhogy rossz, de kifejezettn előnyös volt - persze a mai világnézet nem ezt a fajta működést preferálja, hanem mindent azonnal kellene megcsinálni.

 

Azonban a rohanás semmit nem enged kikristályosítani, mi pedig nem gazdasági mutatók, marketing logika és pláne nem EUs normák szerint élünk és kívánunk működni - előre bocsátom, nem is voltunk-vagyunk-leszünk semmilyen "állami" azaz hivatlos (se magyar se EU-s) támogatásra, pályázatra alkalmasak, hiszen mi elsősorban pont arra szeretnénk oktatni, bátorítani az embereket, hogy NE AZ EZEKBEN MEGHATÁROZOTT NORMÁK ÉS ÉRTÉKEK SZERINT ÉLJENEK, GONDOLKODJANAK.

 

Úgyhogy ennek tükrében az is csoda, hogy még eltűrnek minket, bár miután ezt itt kiposztolom, nem biztos:))

 

Tehát ne azt nézzétek, hogy EDDIG a semmiből mit tettünk le az asztalra - a kitartásunk mindenképpen  hanem ha mi és elveink szimpatikusak, azt keresd, mit tudsz velünk, a segítségünkkel TE tenni!

 

Ismét ideidézve a számunkra legeslegfontosabb célokat, terveket:

 

Vegán életmódra biztatás (ehhez a jövőben nemcsak komoly előadásokat, de vegán táborokat is fogunk szervezni - ehhez pl. az adók 1%-a nagyon fontos a költségekhez). Ajánlom ehhez FB oldalunkat és ott is várjuk hozzászólasodat, érdekes és megosztható anyagaidat. 

 

A környezettel való szimbiotikus együttélés (ez pl. az én személyes élményeim alapján lépett elő kiemelten fontossá. Ugyanis mióta falura költöztem, rájöttem, hogy az az idilli és hajdan igenis létező természetközeli életmód NINCS TÖBBÉ. Nemcsak azért, mert a félresiklott "földreform" miatt sok olyan nagygazda birtokolja (némelyik "bitorolja" - ha nem is jogilag, de szellemileg mindenképp) a termőföldeket, akik agyonvegyszerzik, kiszopolyozzák a monokulturás földet, az élelmiszert, földet, talajvizet-kútvizet mérgezve, nagyüzemi járműveikkel naphosszat a belterületen ingáznak és a levegőt szennyezik, állandó zajt keltenek, egy elcseszett törvény adta lehetőséget kihasználva... az emberek a kutyákat falun láncra verve, vagy elzárva, nevelés nélkül tartják, aki halálra unják magukat és naphosszat ugatnak... a lakóövezetben bárki bármikor bármeddig flexezhet, szerelhet, barkácsolhat... idő és zajkorlát nélkül vagy ha van korlát, te nem tudod betartatni mást meg nem érdekel, ... és még sorolhatnám. Lényeg: a magyar falu, vidéki élet tönkre lett téve, semmi nem védi az itt élők nyugalmát rendeletileg - ezzel persze egyelőre keveset tudunk tenni - de ahol elkezdhetjük a szélmalomharcot, az az emberi fejek tisztára mosása. Oktatással, példamutatással- amivel csak lehetséges, ami csak eszünkbe jut.

 

A vegán élet prioritásából fakadóan persze mi minimum korlátozni szeretnénk a szomszéd orra és ablaka alatt tartható háziállatok számát. Aki ebből pénzt akar és vállalkozásként tartja, semmi keresnivalója egy ÉLETTÉREN belül, ha ez vállalkozás, akkor vásároljon magának külterületet. Erre se kötelezi semmi ma őket. Minden vállalkozás elég ellehetetlenített itthon, kivéve a nagyüzemi monokultúrás, vegyszereken alapuló nagygazdálkodás és a korlátlanul végezhető mezőgazdasági haszonállat tartás (még leírnom is fáj a törvényi megnevezését ezeknek az állati lelkeknek).

 

Persze idealisztikus célunk egy olyan emberi társadalom, amiben nem élnek "ragadozó emberek" - lsd Utazás az aranykorba könyvemben kifejtve. 

A húsevés, állattartás, pláne a mai nagyüzemi módon, nem a MAG ősisége, ebből fakadóan nem MAGAR mentalitás, nem aranykori, nem ősi, így a mi azt nem őrizzük, sőt megszüntetni kívánjuk.

 

 

EGYÉNI SPIRITUÁLIS FEJLŐDÉS Ehhez itt most nem írok részleteket, ez belőlem, mint az Egyesület létrejöttét szorgalmazó alapítótag könyveimmel, előadásaimmal teszem, és támogatom azokat a tagtársakat, akik más módon más témával ezt kiegészítik. Aki most találkozik esetleg velünk, velem, ezen a honlapon temérdek videóanyagból és egyéb leírásból kaphat képet.

 

Természetesen alapvető célunk, hogy majdan legyen egy infrastrukturálisan megvalósuló hely (az Aranyasszony-trilógia ARANYFOLYAM MENEDÉKE), idézem A perui papnő kötetből:  

 

 

 "Az aranylemezekre vésett írás a felébredettekhez szól,
  akik egyre nagyobb számban érkeznek majd a Menedékbe,
hogy egy új korszak új embereként felépítsenek egy új emberi
létformát. A Kristálykönyvtárban tárolt különleges
aranyszínű fémötvözetből vékony karláncokat készítettünk,
hogy ilyet viseljen majd mindenki, aki a helyreállítás mellett
dönt.


A Menedék egyszerű elv alapján működik, összhangban
a Kozmoszban megindult természetes folyamatokkal. Az
egyes kristálypontok az ott élő emberek felébredésétől függően
aktiválódnak. Az aktivált kristályok, aranykorongok és
aranylemezek olyan energiateret hoznak majd létre, amit
csak a felébredettek képesek gond nélkül elviselni. Senkit
nem küldünk el, bárki jöhet, aki szívében meghozta a döntést.
Ha azt hiszi, átverhet minket – vagy saját magát! – hát meg
fog lepődni! Szó szerint fullasztónak érzi majd a mi „légkörünket”.
Itt nincs logikázás, átverés, látszat-életmód. Minden
menedék a Szív Földje lesz, és a szívet lehetetlen manipulálni!
Akik őszintén idevágynak, a szívük már nyitva is van!
Nekik semmilyen nehézséget nem jelent majd se az új energia,
se az új életmód, amihez nekünk nem kellenek előírások
és szabályok. Akinek a szíve nyitva, az „online” van Istennel.
Minden pillanatban pont azt teszi, ami összhangban van a
Kozmosz törvényével.
Ez a Szív-tudás.
Az Aranyfolyam Menedék kapujára az alábbi írást függesztettük,
egy szép aranylemezre vésve:


„Legyen és lehessen itt minden felébredett és megtisztult
ember, aki felfogta saját emberi és kozmikus szerepét a helyreállításban:
helyre akarja állítani kapcsolatát önmagával,
Teremtőjével, embertársaival és a Földdel, ezáltal nagyobb
világunkkal, a Kozmosszal.


Készült Tiwanakuban,
2012. decemberében, a Helyreállítás Kora kezdetén”


Így újult meg az Ember és az Élet."

 

Tisztában vagyok vele, hogy ezzel az ÉLETET ŐRZŐ értékrenddel ma még igen kevesen tudnak azonosulnik, kevesen értik és még kevesebben igénylik.

 

Megértjük az okát - erről szól több könyvem.

 

DE: elfogadni nem tudom, nem tudjuk.

Valahol el kell kezdeni tenni valamit.

 

Várjuk véleményed, tettrekészséged, lendületed, energiád, kitartásod, bölcsességed vagy bármilyen segítséged.

 

Golenya Ágnes

író

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom