KRISTÁLYVILÁG SZÍNDARAB

» » esemenyek        

 

 

 

 

 

Igazán nagy jelentőségű és különösen örömteli hír:

 

2022. április 23-án kerül sor első, a

 

KRISTÁLYVILÁG

 

című színdarabom ősbemutatójára a körmendi


Batthyány Örökségközpont Színháztermében
9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László utca 
 

 

Oszter Alexandra színművész (Killa)

és Hári Richárd (Nergal) főszereplésével,

 

a Bozsik Yvette Társulat táncosainak közreműködésével.

 

Rendező:

Bozsik Yvette és Golenya Ágnes Éva

Producer: Iványi Marcell

A zenéket szerezte: Golenya Zsolt

Közreműködnek még: Lefánti Zsófia (Yuma sámán)

Stein Ferenc és Csintalan Nóra "ataiszi" hangokkal

valamint a "körmendi" dobkör tagjai

 

A két előadás időpontja:

 

Április 23-án 19.00  ŐSBEMUTATÓ előadás

 

 

Április 24-én 15.00 órától előadás

 

JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG:

 

 

JEGYVÁSÁRLÁS ÁPRILIS 23-RA

 

JEGYVÁSÁRLÁS ÁPRILIS 24-RE

 

 

Jegyár: egységesen 5000 ft/fő, helyfoglalás érkezési sorrendben

 

 

Minden, a tranzakciókkal, letöltéssel esetleges fizetési problémákkal azonban ne a webshopot, hanem a ticket@cooltix.hu keressék, mert a fizikai lebonyolítási rendszert ők biztosítják a felület mögött, mi semmilyen fennakadást nem tudunk orvosolni!

 

A bevétellel csak a költségek és honoráriumok egy részét tudjuk fizetni.

 

A produkciót a Bozsik Yvette Társulat alapítványa és a Kraatsfilm Production finanszírozza és támogatja.

 

A színdarab alapjául szolgáló Aranyasszony-trilógia MOST AKCIÓS áron megvásárolható ITT ! További részletek az oldal alján találhatók.

 

 

INGYENES FŐPRÓBA-LÁTOGATÁS KÖRMENDIEK ILL. KÖRMEND KÖRNYÉKIEK RÉSZÉRE

 

Április 22, 19.00-tól főpróba, melyet a körmendiek ill. Körmend vonzáskörzetében élők ingyen tekinthetnek meg. (Egyelőre másoknak nem nyitott az alaklom.) Ehhez, a korlátolt férőhelyek miatt, koordinációra, illetőleg regisztrációra van szükség. Jelentkezni a pénteki nyilvános főpróbára Ulicska Tamásnál, a Körmendi Kulturális Műhely egyesület elnökénél lehet, e-mail-ben pontos névvel és a lakóhely  (csak a ltelepülés megnevezése, nem a teljes lakcím!), valamint telefonos elérhetőséggel lehet. Erre azért van szükség, mert  elsősorban a körmendiek számára fentartottak a helyek. Jelentkezés: Ulicska Tamásnál, ulicska.tamas@kulturalismuhely.hu

 

 

FIGYELEM! TÁMOGATÓI LEHETŐSÉG:

 

Támogatói jegyár: 10.000 ft /fő.

Támogatóinkkal a szervezők külön felveszik a kapcsolatot! 

ÉRDEKLŐDNI a kristalyszínhaz@gmail.com emailen címen lehet.

Minden támogatást ezúton előre is nagy hálával fogadunk és köszönünk!

 

 

 

AZ ESEMÉNY FACEBOOK OLDALA, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ INFÓKKAL!

 

 

 

 

És akkor most nézzük a "színfalak mögötti infókat".

 

MIÉRT KÖRMENDEN?

 

Mert a produkciót tervezetten a 2012. áprilisi „Móricz János” Őstörténelmi Konferencia 10. Évfordulója alkalmából mutatjuk be.

 

        

2012-ben a körmendi Kulturális Központban dr. Gerardo Pena Mattheusszal, Móricz János ügyvédjével. Gerardo múlt hónapban hunyt el - micsoda öröm lett volna számára megélni ezt az újabb eseményt!

 

 

Miként, mivel kapcsolódik a Kristályvilág színű és Móricz János?

Humoros válaszom: én vagyok az összekötő:))

 

Komoly és tényszerű: a Kristályvilág színmű – pontosabban az Aranyasszony-trilógia története, melynek egy önálló része a darab története – azokon az őstörténelmi kutatási, felfedezési anyagokon, forrásokon, tényeken alapszik, melyeket Móricz János hozott nyilvánosságra Ecuadorban a hatvanas-hetvenes években.

 

A színdarab egy ősi civilizáció utolsó, kataklizma előtti napjait mutatja be, Nergal, az utolsó, Ataiszról megmenekült titán király és a halandóvá vált Killa, a Holdistennő életén keresztül.

 

A színdarab ősbemutatója egyben mindannyiunk tisztelgése, akik értik és értékelik Móricz János erőfeszítéseit és napvilágra hozott felfedezéseit, melyek nem kis mértékben közvetlen módon érintenek bennünket, mai magyarokat.

 

Ezúton köszönöm, 2012. után immár másodízben, Körmend város vezetésének e nagyvonalú támogatását, a civil szervezeteinek pedig sokféle segítségét, szerepvállalását e jelentős eseményben.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A produkciót természetesen mi csak egy új korszak kezdetének és nem egyetlen eseménynek készítjük. Több művészeti feldolgozásban (drámaszínház, tánc, film) tervezzük a jövőben tovább fejleszteni. A jövőbeni tervekhez is szeretettel hívjuk és várjuk támogatók, közreműködők érdeklődő jelentkezését az kristalyszinhaz@kristalyvilag.hu email címen.

 

 

 

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ AKCIÓK!

 

 

MÁRCIUS és ÁPRILIS HÓNAPBAN, Móricz János, az őstörténelem és a színdarab erőterében és energiaminőségében különleges és egyszeri könyvakciókkal igyekszünk azoknak is elérhetővé tenni a történet alapműveként szolgáló köteteimet, akik még nem olvasták eddig.

 

MÁRCIUSBAN az

Aranyasszony-trilógia 3 kötete egyben

 

12.600,- Ft helyett most 9.923,- Ft

 

kizárólag ITT webshopunkban: 

 

 

ÁPRILISBAN pedig Felfedező-csomagunkként a Táltosok barlangja és a Perun innen és túl. C könyvek lesznek engedménnyel elérhetőek.

 

Felhívom ismét minden kedves, a kristalyvilag webshopban könyvet vásárló figyelmét arra, hogy nagyon érdemes INGYEN regisztrálni (fiókot nyitni), mert ezzel KÉK klub taggá válsz, és a közeljövőben már lesznek olyan, kizárólag KÉK klub tagoknak hozzéférhető akciók, videók és egyéb dolgok, amik folyamatosan bővülnek majd természetesen.

A tagság semmiféle kötelezettséggel nem jár, csupán jövőbeni lehetőségeket jelent majd számodra.

 

 

 

AZOKNAK, AKIK ELŐTT NETÁN ISMERETLEN MÓRICZ JÁNOS, AZ ECUADORI TAYOS-BARLANG VAGY A SAJÁT KUTATÁSAIM, A TÉMÁKRA ÉPÜLŐ MŰVEIM,

 

AZ ALÁBBI FORRÁSOKAT AJÁNLOM (ELŐZŐ HÍRLEVELEMBEN MÁR KÖZZÉTETT ANYAGOK MELLÉ. KORÁBBI HÍRLEVELEIMET ÉS EZZEL A FORRÁSOKAT, MEGTALÁLOD HONLAPOMON ITT) :

 

 

Videók:

 

A Táltosok barlangjától a Dél-Keresztjéig

  1. (e filmről korlátozottan megmaradt a „régi korból” néhány DVD, melyet a színházi előadás napjain szívesen ingyen átadunk azoknak, akik anyagi hordozón szeretnék biztosítani maguknak egy saját példányt.

 

 

  1. A Szíriusztól a Kárpát-medencéig videófelvétel a 2014-es körmendi előadásomról

 

  1. A nagy elődök nyomában. A DUNA WORLD velem készített riportfilmje

 

  1. Perui kutatásomról, a magarok dél-amerikai ősi jelenlétéről előadásom

 

 

Ezeken felül ajánlom természetesen a fent említett könyveimet, valamint honlapomon (golenya-agnes.hu) valamint Youtube csatornámon ITT még további csemegéket találhatsz.

 

 

 

VÉGÜL NÉHÁNY SZEMÉLYES GONDOLAT „KULISSZATITOKKÉNT” A SZÍNDARAB MEGSZÜLETÉSÉRŐL

 

Jómagam – talán nem meglepő és nem titok – már jó néhány éve láttam magam előtt, hogy az Aranyasszony-trilógia megjelölt része – jelenlegi nyomtatásban Az aranykapu könyv - az azonos nevű Az aranykapu külön fejezete, mely nemsokára Kristályvilág fejezetcímként lesz átírva a következő kiadásokban - egyszer életre kel színdarabként is.

 

Sopk évi elmélkedés után eljött tavaly tavasszal egy pillanat, amikor szó szerint, kertészkedés közben, minden előzetes ezirányú gondolat nélkül, szó szerint a LÉGBŐL, az ÉGBŐL, azaz a KÉKBŐL (out fo the bleu, ahogy az angol mondja) egy zsigeri késztetésem volt, aminek nem is tudtam ellenálni és ott iziben felhívtam Oszter Alexandrát, hogy 2022 tavaszán, a Móricz-konferencia 10 éves fordulóján be lesz muattav a darab!Ennek írd és mondd és nagyon szó szerint vedd, semmiféle racionális, tényszerű alapja, előkészítése nem volt.

 

Felhívtam Hári Ricsit is, akivel pár éve már futottunk néhány kört rendezőknél, producereknél, de hiába, hogy ez lesz. Illetve én az ezévi tavaszt mondta, Ricsi jöütt r a telefonban, hogy hiszen ez az évforduló!

 

Megmostam azonnal a kezem, bementem a laptomohoz és feltettem a Fb.-ra a bejegyzést erről a "tervről".

 

Másnap két levelet kaptam: egyet Boszik Yvetttől, egyet pedig férjétől, a producer és filmrendező Iványi Marcelltől.

Mindketten támogatni, segíteni akarják a produkció létrejöttét.

 

Oszter Alexandrával akkor már egy ideje barátságban voltunk, Ricsit gyerekkorától ismertem és mint jóképű ex-celeb és nem mellesleg Nergal-rajongó, ... azonnal együtt volt a csapat. Ehhez jelentkeztek még páran kellékesi, szervezői stb segítséggel.

 

Nos, minket hozott az Ég. Összeültünk, megismerkedtünk, mindenki letette az asztalra, amit bele tud tud tenni ebbe a közös tervbe.

 

Yvették - mint kiderült - már régóta olvassák a könyveimet, nagyon jelentőseknek tartják és már egy ideje gondolkodtak, miként lehetne valami közöset csinálnunk, hát kettőt sem kellett gondlkodniuk, amikor szabadjára engedtem, szó szerint ÉSZ NÉLKÜL a FB bejeygzésem aznap!

 

Bevallom, én egy nagyon rövid ideig nem igazán tudtam átlátni, miként lesz eltáncolható ez a bennem addig kizárólag dráma-színdarabként megelevenedő mű, de jobban megismrve Yvette emberi és művészi világát, képességeit, azonnal nemcsak nyitottá váltam, de kifejezetten nagy izgalommal és örömmel várom a számomra új műfajú feldolgozásban a történetet!

 

Nem szeretnék elöljáróban művészi titkokat elárulni, ezért nem írom most le, miket találtunk ki az áprilisi produkcióhoz...

Azt viszont igen, hogy bizonyosan némi módosításokkal, de a tél folyamán (novemberben és decemberben) a Nemzeti Táncszínház nagytermében is lesz egy-egy bemutató... 

 

Minden esetre a körmendi darab egyszeri és megismételhetetlen lesz, azt bizonyosra ígérem!

 

Részemről tervezem, hogy lesz mozis, drámaszínházas és még ki tudja milyen verziójú feldolgozása is, sőt a filmet nemcsak e fejezetből, hanem a teljes trilógiából MÁR LÁTOM. Sőt, nemcsak a trilógiát, de másik két regényemet, a Szerelem terror idejént és a Hollywood, meta-szerelmet IS!

Már most üzenem Hollywoodnak, készüljön, lecseréljük:) 

(Ez természetesen viccen kívűl értendő :)))))))

 

REMÉLEM TELTHÁZASAK LESZNEK A KÖRMENDI ELŐADÁSOK, HISZ NEKTEK KÉSZÍTETTÜK!

 

A produkcióban résztvevők javarészt saját anyagi hozzájárulásukkal, non-profit alapon, sőt a költségek megtérülése nélkül valósítják meg, keltik életre ezt a művet! 

 

 

TALÁLKOZZUNK KÖRMENDEN!

 

 

 

 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom