ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK – 4. RÉSZ

» » ÉLETMÓDVÁLTÁS        

 

ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMFÜZETEK

 4. RÉSZ

 

 

Kedves Barátom!

 

MINDEN A TUDATBAN DŐL EL!

A „minden az agyban dől el” szólásunk szellemtudományilag helyes változatával köszöntelek Életmód váltó programsorozatunk aktuális füzetében. Egy mondatnyi kitérővel rövid megjegyzés: az agy ugyebár kvázi egy „hardware”, melyen az elme mint program fizikailag képes futni, köztük elektromagnetikus kapcsolat létezik. A Tudat ezzel szemben – amit sajnos nagyon sokan kevernek az elmével – a lényed, a kozmikus Én adott, pillanatnyi öntudata, önreflexiója.

 

Nos, ennyi bevezetés után, kezdjük azzal, hogy akinek tudatába még nem férkőzött be az, hogy „baj” van, hogy élhetne sokkal tudatosabban, egészségesebben, fejlődhetne sokkal hatékonyabban használhatná jelen életét tapasztalatszerzésre sokkal jobban, annak papolhatsz reggeltől estig: szó szerint egyik fülén be, másikon ki.

 

Ugyanígy, ha bármilyen változást ugyan már fontosnak tartasz, de bizonytalanság, netán ellenállás, sőt félelem van benned, hogy nem jársz majd sikerrel, nem leszel kitartó, hát mérget vehetsz rá, hogy így is lesz! Bár már a spiritualitás csapjából is ez folyik évtizedek óta, hogy amit hiszel, amit elhiszel, azt teremted meg, mégsem veszi eléggé komolyan ezt a kozmikus energetikai törvényt a legtöbb ember. „Akarom én, csak hát...”, hallom folyton innen is, onnan is, megannyi kibúvót találva a halogatásra, az önfelmentésre.

Ez nyilvánvaló önbecsapás.

 

E hírlevélben csak rövid, motiváló, emlékeztető gondolatokra van hely, ezért nem engedhetem e sarkalatos témát sem hosszú lére, de én is írtam sokat a gondolat, az akarat erejéről a „kék” könyvekben, másutt is talál a komoly szándékú spirituális utazó sok jó kifejtést, így tényleg csupán ismétlem: a benned megszülető szándék energiája szolgáltatja az alapot, amiből aztán konkrét cselekvési terv születik, ez megfesti (formázza) a „jövőképed”, amit szó szerint látnod kell lelki szemeiddel a legapróbb részletekig, és aminek valóra váltáshoz ismét a „vágy”, a szándék ad energiát.

A szándék a szívben születik, ahonnan az elmerendszerbe kerül az információ, majd tápláló energiáért ismét visszakapcsol a szívbe. Nagyon leegyszerűsítve ez a körforgás képezi a Tudat működését, legalábbis itt a 3D-ben.

 

Megannyi életmódbeli ötlet, technika, gyakorlati hasznos módszer létezik, amik mind egy célt szolgálnak: maradj elhatározásodban és azt a lehető leghatékonyabban valósítsd meg.

Most, a télutón, biztos már alig várod, hogy a kikelettel együtt te is átadd magad az aktív fázisnak. Ám még van egy pici lehetőséged kihasználni (ha eddig nem tetted), a téli időszak behúzó, elbúvó, rákészülő energiáit arra, hogy eldöntsd, mi a következő lépés életmód változásod folyamatában.

 

Így e télutót javaslom kihasználni a különféle meditációs és relaxációs módszerek tanulmányozására, kipróbálgatására, valamint megtervezni, hogy a következő aktívabb időszakban miket változtatsz konkrétan a mindennapjaidban. 

Szeretettel ajánlok ehhez egy megfontolandó és elgondolkodtató cikket A megvilágosodás élettana címmel.

 

 

Továbbra is nagy örömmel adok helyt hírleveleimben fiatal egyesületi tagunk (Életőrzők egyesülete) Hári Ricsi gondolatainak, életmód változást segítő videóinak, és továbbra is bátorítalak, keresd meg, ha úgy érzed, személyre szabott tanácsot szeretnél kérni tőle.  

Ricsi két legújabb videóját itt tudod megnézni: TermékbemutatóElvonulás, Sport, KékÉletmód tábor. További elérhetőségei: InstagramFeliratkozás hírlevélre.

 

 

Zárásként szintén egy tanáccsal, bátorítással köszönök el és kívánok eredményes életmód változást a következő számig. Nagyon sokszor kapok olyan levelet olvasóimtól, amiben meditációhoz kérik véleményem, melyik módszer a legjobb szerintem. Nagyon sokszor leírtam, elmondtam, nincs olyan az Univerzumban, hogy legjobb módszer. Illetve van, azzal a kitétellel: neked melyik a legjobb, az a legjobb. Azt viszont rajtad kívül senki más nem tudja. Minden, az Időtől kezdve a testelhagyás módszeréig, az evésig, az ideális vércukor szintig egyediek vagyunk! Sajnos a mai egészségügy ennek pont ellenkezőjét sulykolja, és minden egyéni lelket szigorú tól-ig tartományba kényszerít (persze értjük mi, így jó sok embert lehet betegnek nyilvánítani és gyógyszerelni). Tehát, sajnos a komoly belső utazás és szellemi átformálódást nem lehet külső, másoktól származó infókkal lerövidíteni. Nem lehet a saját tapasztalatot másokéval helyettesíteni. Az én életfeladatom nem a tiéd, az én ízlésem nem egyezik a tiéddel, az én testem más energiát képes elviselni, mint a tiéd, én másra vagyok érzékeny, mint te...és sorolhatnám.

 

Tessék próbálgatni, figyelni magad, az érzeteid, a vágyad, mi kellemes és hasznos NEKED. Ha fekve szeretsz meditálni, úgy is jó, ha ülve, az is szuper. Hiába szajkóznak egyes irányzatok egyféle üdvözítő technikát: nincs. Természetesen, olvass bátran utána, gondolkodj el rajtuk, formálj véleményt de leginkább próbálgasd! Én például hosszú ideig bizonytalan voltam, „normális”-e, hogy képtelen vagyok ülve meditálni. Próbáltam és szenvedtem eleget a hagyományos keleti, indiai módszerrel, nem ment.. Frászt kapott a testem 5 perc után. Viszont fekve „elszálltam” pillanatok alatt. Úgy döntöttem, nem érdekel, ki mit mond, nekem bevált a „fekvős” módszer, ennél maradtam.

 

 

Két évtized múltán érkezett meg Mesterem válasza: tökéletesen döntöttem. Nemcsak azért, mert bátran magamra mertem hagyatkozni, hanem van ám ennek a módinak egy gyakorlatilag ismeretlen „jogosultsága” is: lekapcsol a gravitációs erővonalról, amiben ülő avagy álló helyeztben vagy! Nesze neked évezredes keleti tudás! Ezt most nehéz elmagyaráznom, de igenis, az én módszerem egy lépéssel továbbment a másoknak bevált ülő helyzethez képest, hisz a nappali pozícióhoz képest 90 fokkal (a „dimenzióváltás” multidimenzionális forgás mértékével) elforogva átváltottam!

 

 

Tehát, tényleg csak arra biztatok minden kékülőt, merjetek a „szívetekre” hallgatni, ami ki tudja, milyen ősi „tudás” emlékezet valójában. Aki jottányit se bízik magában, mégis, hogy akarja a magányos szellemi utat bejárni? Mégse futkoshatunk fűhöz-fához minden kérdésünkkel, mert akkor mégis, mi lesz a saját válaszunk a saját életünkre?

Így ismét elmondom: nem fogok hasonló megkeresésekre semmiféle divatos guru-tanácsot adni, bár tudom, sokan morogtok emiatt olykor. Higgyétek el: azon a napon, amikor saját magatok erőfeszítései gyümölcsként esik le a 20 filléres, amikor megszülitek saját válaszotokat, „hálásak” lesztek, hogy nem vettem el tőletek ezt az ajándékot! Ha nekem valaki megmondja a „tutit”, sosem élem meg azt a csodát, amikor 20 év után megkaptam a választ a saját módszeremre, és ráadásként egy nagy dicsérete, amiért mertem saját magamra hallgatni!

 

Tudom, hogy arra vagyunk manapság kondicionálva, hogy azonnali eredményeket produkáljunk, és hogy külső infókból építkezzünk, de ez tarthatatlan a valóságos szellemi úton. Mindenki saját maga tudja megszülni a saját válaszait a saját kérdéseire.

Mi abban tudjuk egymást segíteni, hogy jó példával, segítő gondolatok megosztásával motiváljuk, támogatjuk egymást az úton.

 

Szeretettel:

Ágnes

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom