A Dél keresztje - A Chakana

» » Dél-Amerika őstörténelme        

CHAKANA: DÉL-KERESZTJE – ANDOKI KERESZT – LA CRUZ ANDINA

 

E helyütt a Chakana általánosan ismert alapvető, beveztő aspektusait és felfogását ismertetem. Kutatóknak és a komolyabb érdeklődőknek igen részletesen írok róla a Perun innen és túl című könyvemben az Andoki Kozmogónia fejezetben.

 

Megdöbbentően szoros kapcsolata van a magyarok büün vallásával, ugyanis  Ősmama Ukko-Ukku, mint a téridő keletkezésének első "moccanata", a "VÍZ" (kozmikus víz=fluid IDŐMINŐSÉG) a KÖR a kiindulás (Vízmama-Yacumama-Ukku- Ukko: a múlhatatlan nőstény őssejt rost). Csak e téridőben jelenik meg a "múlandó hím", az Ősmama-szülte Nap (Gon), aki fény-, és hullám-spektrumaival "tereli" (közvetíti) a kozmikus "vízet" - vagyis kialakul a TÉR.

 

1. SZIMBÓLUM – AZ ANDOKI KOZMOGÓNIA ALAPJÁN

2. A „SZENT GEOMETRIA” SZERINTI FORMA

3. MEGTALÁLHATÓ AZ ANDOK EGÉSZ TERÜLETÉN 
    (SZENT HELYEK, TEMPLOMOK)

4. A Dél-Keresztje konstelláció leképzése 
    (mely mindig a déli-sark pólusára mutat. 
    Az ősi ideérkezők vezetője, iránymutatója volt),

 

Az ősi andoki népektől kezdve a mai napig él Dél-Amerikában, főleg perui területen a Chakana fellelhető hatalmas kő formában szent helyeken (a legnagyobb az észak-andoki Cajamarca várostól 30 km-re), templomok bejárati része felett, falak, oltárok oldalában.

 

Egy hihetetlenül komplex szimbólumrendszer. Kifejezi a fény-árnyék, fent-lent, nő-férfi, ember-Isten, múlt-jövő, tehát az összes polaritást a mi dimenziónkban.

 

A „háromlépcsős” kereszt a föld hármas osztatát jelzi (kecsua nev ükkel):

Junin Pacha – felső világ / kozmosz / Isten szintje

Kay Pacha – középső világ / itt és most / Földanya (pachamama)

Ukju Pacha –alsó világ / Másvilág, belső valóság

 

Az eredeti Chakana közepén egy kerek nyílás van: az ajtó egy másik világba (Vízmama). A 12 sarok jelez beavatási szinteket, de a szakrális 12 számnak is megfelel (pl. Jézus 12 tanítványa, 12 állatövi jegy).

 

Geometriájában fellelhető a Pi (Π(pí)≈3,14) szám, és az aranymetszés (Φ(fí)≈1,618) aránya.

 

Peruban a Szent Völgy szent épületei egy hatalmas Chakana alakjában, meghatározott pontokra épültek. A Chakana – a szent geomteria miatt – meghatározott energiahatás kifejtésére képes (energiaörvények).

 

Az élet szent ritmusának rendezője (évszakok, ünnepek, napfordulók, napéjegyenlőség stb.)

 

 

Az alábbi kép egy illusztráció Milton Elveszett paradicsom-ához. A felső „piramis” gyakorlatilag az építészeti bravúrnál jóval többet jelentő, Im-Hotep által épített „lépcsős” piramis vagy másik nevén Dzsószer piramis. A „lenti” tükröződés pedig: a föld „kristálymagja” és annak elektromagnetikus rezgéshullámai!

 

Gyakorlatilag egy több lépcsős Chakana!

 

 

A piramisok és a chakana ugyanazon

szent geometriai arányokat tükrözik.

 

Hozzászólások:

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom